PRETEĆE PISMO: Republika Srpska podigla stepen bezbednosti

Na meti institucije

PRETEĆE PISMO: Republika Srpska podigla stepen bezbednosti

Planeta -
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske naložilo je podizanje stepena bezbednosti nakon što je došlo u posed anonimnog pretećeg pisma

MOSTAR, BANJALUKA - Pismo pretećeg sadržaja upućeno institucijama BiH i entiteta, međunarodnim organizacijama i diplomatskim predstavništvima u toj zemlji dostavljeno je Bosanskohercegovačkoj televiziji (BHRT) nakon čega su upozorene bezbednosne agencije, a Republika Srpska podigla je stepen pripravnosti, prenela je Hina.

Kako je izvestila BHRT, pretnje domaćim i međunarodnim institucijama upućene su u anonimnom pismu koje je pristiglo u redakciju Informativnog programa tog javnog RTV servisa, ali nije objavljen sadržaj pisma.

Portparol MUP-a Županije Sarajevo Irfan Nefić izjavio je za BH Radio 1 da pripadnici MUP-a istražuju ovaj slučaj i da su preuzeli pismo koje će biti predmet veštačenja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske naložilo je podizanje stepena bezbednosti nakon što je došlo u posed anonimnog pretećeg pisma.

"U skladu sa zakonom upoznali smo sve organizacijske jedinice MUP-a Republike Srpske da se poveća stepen sigurnosti u Srpskoj", rekla je portparol MUP-a RS-a Mirna Šoja.

Pojasnila je da je svim agencijama bezbednosti dostavljeno preteće pismo, kao i da je u RS posebno povećana pripravnost oko institucija toga entiteta i visokih zvaničnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track