Crnogorci su konzervativni, najviše troše na hranu i mobilni

Anketa

Crnogorci su konzervativni, najviše troše na hranu i mobilni

Planeta -
Rezultati istraživanja životnih navika pokazuju da građanin Crne Gore ima jasne ciljeve i želje, a porodica mu je najvažnija

PODGORICA - Građani Crne Gore su, u najvećoj meri konzervativni i tradicionalisti, u proseku su umereno zadovoljni životnom i poslovnom situacijom, najveći strah imaju od nezaposlenosti, a najviše troše na hranu i mobilni, rezultat je istraživanja.

U Crnoj Gori je, kako prenose podgorički mediji, istraživanje sprovedeno na uzorku od 600 ispitanika od kojih su po 50 odsto bili muškarci i žene, različitih socijalnih statusa i stepena obrazovanja.Rezultati istraživanje životnih navika pokazuju da građanin Crne Gore ima jasne ciljeve i želje, a porodica mu je najvažnija.

Najveći broj ispitanika je, u proseku, zadovoljan sadašnjom socijalnom, poslovnom i životnom situacijom, ali im je, kad je reč o brigama i strahovima, na prvom mestu bojazan od nezaposlenosti.Kako se navodi, na pitanje koji stil ih najbolje opisuje, najviše ispitanika u Crnoj Gori je odgovorilo da su konzervativni, odnodsno tradicionalisti i da ne vole promene, već preferiraju sigurnost i stabilnost u životu.

U Crnoj Gori su čak dve trećine ispitanika ocenili svoj kvalitet života dobrim ili zadovoljavajućim.S druge strane, najviše ispitanika - njih 44 odsto kaže da im zarada sa posla pokriva osnovne potrebe, a njih 17 odsto je izjavilo da im posao ne osigurava ni osnovne potrebe.

Crnogorski građani izjasnili su se da najviše troše na izdatke za domaćinstvo, hranu i higijenu, ali i na račune za mobilni telefon. Televizija i mobilni telefoni su najpopularniji komunikacijski kanali i svaki dan ih koristi 91 odsto ispitanika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track