TALAČKA DRAMA U MOSKVI: Naoružani učenik savladan, svi đaci-taoci oslobođeni!
Foto: Tanjug

Okončana otmica 29 srednjoškolaca

TALAČKA DRAMA U MOSKVI: Naoružani učenik savladan, svi đaci-taoci oslobođeni!

Planeta -
Na dojavu o napadaču, u školu su stigli policajci, ali je muškarac na njih otvorio vatru i ubio jednog policajca i jednog nastavnika, a radnika obezbeđenja ranio
1 / 7 Foto: Lifenews.ru

MOSKVA - Naoružani mladić jutros je upao u srednju školu broj 263 u predgrađu Moskve i iz pištolja ubio policajca i jednog nastavnika, ranio radnika obezbeđenja škole, a potom za taoce uzeo 29 učenika 10. razreda koji su u tom trenutku bili na času geografije.

Hapšenje razoružanog napadača (Foto: Printscreen Lifenews.ru)
Hapšenje razoružanog napadača (Foto: Printscreen Lifenews.ru)

Talačka drama okončana je vrlo brzo pošto je otmičar savladan, a svi đaci-taoci, uzrasta 15 godina, oslobođeni. On je sproveden u policiju i trenutno je na saslušanju. Zadržan je po tri optužbe - uzimanje talaca, ubistvo policajca i napad na život radnika obezbeđenja

Neki ruski mediji su javili da nastavnik na kog je pucano Andrej Kirilov (37) ipak nije poginuo.

U prvi mah ruski mediji su izvestili da je naoružani napadač otac jednog deteta koje pohađa tu školu. Tu verziju potvrdio je i portparol ruskog MUP u izjavi za agenciju Interfaks. Međutim, kasnije se ispostavilo da je napadač u stvari đak koji je naoružan upao u školu. Takođe, u nekim izveštajima navodi se da je bio naoružan pištoljem, a u drugima da je imao pušku.

Na dojavu o napadaču moskovska policija odmah je reagovala, ali je napadač na njih otvorio vatru i ubio jednog policajca. Jedan očevidac je za televizijsku stanicu Ruija-24 rekao da su se na licu mesta čuli policijski helikopteri kako nadleću školu.

VIDEO SNIMAK IZVOĐENJA OTMIČARA MOŽETE POGLEDATI OVDE

http://www.youtube.com/watch?v=EerirJBIuRo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track