PREMIJER IZRAELA POBESNEO: Stavljaju me u nesigurnu kantu iz koje ne mogu ni da komuniciram!
Foto: Rojter

Požalio se odboru

PREMIJER IZRAELA POBESNEO: Stavljaju me u nesigurnu kantu iz koje ne mogu ni da komuniciram!

Planeta -
Njegove primedbe objavljene su u izveštaju posebnog odbora koji je osnovala izraelska vlada kako bi se ispitalo postoji li opravdanje za kupovinu službenog aviona

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu požalio se da putuje u inostranstvo iznajmljenim avionom koji nema odgovarajuću protivraketnu zaštitu i mogućnost komuniciranja tokom leta.

Njegove primedbe objavljene su u izveštaju posebnog odbora koji je osnovala izraelska vlada kako bi se ispitalo postoji li opravdanje za kupovinu službenog aviona. Nakon što je 2001. godine iz uporabe povučen boing 707 ratnog vazduhoplovstva, izraelski premijeri koristili su se avionima nacionalne kompanije El Ala.

Netanjahu je tokom svedočenja prigovorio da je "nezamislivo da se čelni ljudi Izraela stavljaju u kantu koja nema ni odgovarajuću zaštitu niti mogućnost komunikacije".

"Dobijete vezu kad oni gurnu nekakvu antenu kroz prozor", dodao je on.Odbor je nakon saslušanja relevantnih svedoka razmotrio problem i preporučio kupovinu korišćenog aviona kojeg bi nakon kupovine dodatno opremili najsavremenijom komunikacijskom opremom i uređajima za protivraketnu zaštitu.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track