LOKALNI IZBORI: Zatvorena birališta u Crnoj Gori

Prvi rezultati glasanja oko 21 čas

LOKALNI IZBORI: Zatvorena birališta u Crnoj Gori

Planeta -
Iz opozicione Socijalističke narodne partije i nevladine organizacije Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) saopšteno je da je izborni dan u Podgorici obeležen "velikim brojem neregularnosti"

PODGORICA - Birališta na lokalnim izborima u 11 opština i u glavnom gradu Crne Gore zatvorena su, a prvi nezvanični rezultati, prema najavi, biće poznati već oko 21 časa.

Iz opozicione Socijalističke narodne partije i nevladine organizacije Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) saopšteno je da je izborni dan u Podgorici obeležen "velikim brojem neregularnosti".

Nevladina organizacija Centar za demokratsku tranziciju saopštila je da su aktivisti svih izbornih lista bili prisutni na biračkim mestima u glavnom gradu, što je, kako je ocenjeno, osnovna neregularnost.

Na lokalnim izborima moglo je da glasa više od 315.000 građana Crne Gore.

Prema saopštenju Centra za demokratsku tranziciju (CDT), u Podgorici je glasalo 70,5 odsto upisanih birača ili oko 105.100 građana.

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Časlav Vešović izjavio je na konferenciji za novinare da u DPS još nije obrađen dovoljan procenat da bi se mogli saopštiti konačni rezultati, ali da je izvesno da će koalicija okupljena oko te stranke pobediti u Podgorici, kao i u ostalim opštinama.

"Izvesno je da će DPS sigurno pobediti u Podgorici, a slično će biti i u ostalim opštinama", rekao je on.

On je naveo da je DPS pobedio u u Šavniku, a da će ubrzo imati i rezultate iz ostalih opština.

Premijer Milo Đukanović poručio je, posle glasanja, istakao da će izbori kao i svi do sada u Crnoj Gori, proteći regularno i da će značiti doprinos demokratskom razvoju Crne Gore.

Đukanović je naveo i da su, prema njegovim informacijama, otklonjene i eventualne nepravilnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track