(VIDEO) U Donjecku uveden policijski čas i vanredno stanje
Foto: Reuters

Zatišje

(VIDEO) U Donjecku uveden policijski čas i vanredno stanje

Planeta -
Javni prevoz je obustavljen do daljnjeg, a građani moraju da nose lične dokumente i ne smeju da se parkiraku oko administrativnih zgrada

DONJECK - U gradu Donjecku na istoku Ukrajine uveden je policijski čas, saopštila je pres služba samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR), prenosi Glas Rusije.

Policijski čas će biti na snazi između 22 sata uveče i 6 časova ujutro, a izlzak na ulicu u tom periodu "bez hitne potrebe biće opasan po život".

Pored toga, u Donjecku je sinoć obustavljen javni prevoz, a ta mera će biti na snazi dok se situacija u tom gradu ne normalizuje. Građani moraju u svakom trenutku da kod sebe imaju lične dokumente, a vođstvo NDR je zatražilo od ljudi da ne ostavljaju svoje automobile u ulicama oko zgrada administrativnih uprava, navodi Glas Rusije.

Vlada u Kijevu saopštila je da će nastaviti sa vojnom ofanzivom "sve dok nijedan terorista" ne ostane na ukrajinskoj teritoriji.

Iako su borci samoproklamovane republike pretrpeli velike gubitke, jaka paljba koja se čuje ukazuje da vladine snage i dalje nailaze na otpor, naveo je Rojters. Procene broja žrtava sukoba tokom prethodna dva dana u Donjecku se kreću između 40 i 100.

http://www.youtube.com/watch?v=VOp1vhEpFKM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track