MARIN LE PEN OTVORENO: Divim se Vladimiru Putinu i Angeli Merkel!
Foto: AP

Obožavateljka

MARIN LE PEN OTVORENO: Divim se Vladimiru Putinu i Angeli Merkel!

Planeta -
Putin stavlja Rusiju i ruski narod na prvo mesto, a Evropa bi mogla da formira svoje mišljenje umesto što preuzima stavove SAD, rekla šefica francuskog "Nacionalnog fronta"

Šefica francuskog "Nacionalnog fronta" Marin Le Pen izjavila je nemačkom Špiglu da se otvoreno divi politici predsednika Rusije Vladimira Putina i nemačke kancelarke Angele Mekel.

"Osećam poštovanje prema liderima koji brane interese svoje zemlje", kazala je Le Penova. Ona smatra da je Merkelova povukla brojne poteze zahvaljujući kojima je Nemačka napredovama, mada su ponekad druge zemlje bile ugrožene.

"Mislim da Putin stavlja interese Rusije i ruskog naroda na prvo mesto, tako da za njega osećam isto poštovanje kao za gospođu Merkel", objasnila je Marin Le Pen.

Državnici za poštovanje: Vladimir Putin i Angela Merkel, Foto Reuters
Državnici za poštovanje: Vladimir Putin i Angela Merkel, Foto Reuters

Šefica nacionalista takođe je primetila da je u svetu stvoren negativna slika o Rusiji zato što je Amerika godinama satanizuje.

"Jedna od najznačajnijih karakteristika evropskih zemlja trebalo bi da bude sposobnost da samostalno formiraju svoje mišljenje umesto što preuzimaju sve stavove SAD", kazala je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track