VOJSKA PROTIV BOKO HARAMA: Upali u ćeliju, uhapšen lider
Foto: Reuters

Obračun

VOJSKA PROTIV BOKO HARAMA: Upali u ćeliju, uhapšen lider

Planeta -
U saopštenju nigerijske vojske navedeno je da je lider ćelije Babudži Jari uhapšen i ističe se da je upravo on bio aktivno uključen u otmicu devojčica, kao i u ubistvo tradicionalnog lidera, emira iz Gvoze

ABUDŽA - Nigerijska vojska upala je u obaveštajnu ćeliju islamističke grupe Boko Haram za koju se veruje da je povezana sa otmicom više od 200 devojčica, a lidera ćelije uhapsila, saopštile su danas vlasti u Abudži. U saopštenju nigerijske vojske navedeno je da je lider ćelije Babudži Jari uhapšen i ističe se da je upravo on bio "aktivno uključen u otmicu devojčica, kao i u ubistvo tradicionalnog lidera, emira iz Gvoze".

"Jari je bio biznismen koji je aktivno učestvovao u otmici učenica u severnom gradu Čiboku", kaže se u saopštenju ministarstva odbrane koje prenosi Bi-Bi-Si (BBC). Navedeno je i da Jari prikrivao špijuniranje za ekstremiste radom u jednoj civilnoj grupi koja se sama organizovala kako bi se odbranila od pripadnika islamističke organizacije Boko Haram.

On je osumnjičen i da je "koordinirao izvođenjem nekoliko smrtonosnih napada u glavnom gradu države Borno, Maiduguriju". Vojska je saopštila i da je uhapšena i jedna žena u ćeliji. Više od 2.000 ljudi je ubijeno od početka godine u napadima za koje Boko Haram snosi odgovornost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track