Najnovije vesti

MAKEDONSKI MUP: Pronađene crne kutije iz srušenog helikoptera
Foto: AP

Istraga

MAKEDONSKI MUP: Pronađene crne kutije iz srušenog helikoptera

Planeta
Očekujem da one rasvetle uzroke sinoćnjeg udesa helikoptera, u kojem su poginula četvorica pilota MUP-a, izjavila ministarka Gordana Jankuloska

SKOPLJE - Dve crne kutije, koje su nađene na mestu nesreće, daće odgovor na to kako je sinoć došlo do pada helikoptera u kojem su poginula četvorica pilota pripadnika makedonskog MUP-a, izjavila je makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankuloska, prenosi Tanjug.

Policijski helikopter srušio se sinoć oko 22.00 u blizini Strumice, oko 190 kilometara južno od glavnog grada Makednije, Skoplja. Na konferenciji za novinare u Skoplju Jankuloska je rekla da su se u helikopteru MI17/-V5, vlasništvu makedonskog MUP-a, u trenutku nesreće nalazili piloti Dragi Micev (45), Marjan Trajković (47), Tode Oreškov (44) i Iljo Lopatički (46), koji su poginuli na licu mesta.

"Odmah po nesreći pronađene su crne kutije koje treba da daju odgovore šta se dešavalo u pilotskoj kabini pred nesreću i ko je upravljao helikopterom, zašto je došlo do kobnog udarca u antenski stub i da li je on bio adekvatno obeležen", kazala je Jankuloska.

Jankuloska je navela da je helikopter leteo na relaciji Skoplje- Kavadarci-Valandovo-Strumica-Berovo-Delčevo i nazad, da je redovno servisiran i da se piloti u toku leta, tokom koga je korišćena oprema za noćnu vizualizaciju, nisu žalili na probleme.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...