POTOP ZBOG OBILNIH KIŠA: BiH opet pod vodom
Foto: Printscreen Yt

Poplave

POTOP ZBOG OBILNIH KIŠA: BiH opet pod vodom

Planeta -
U opštini Zavidovići proglašeno stanje prirodne nesreće

Zgog obilnih kiša koje traju danima, u mnogim opštinama u BiH pogođenim majskim katastrofalnim poplavama, ponovo se izlivaju manje reke i potoci, plave niže objekte, prekidaju saobraćaj na putevima a klizišta se opet aktiviraju.

Posle jučerašnjih, najnovijih u nizu, obilnih padavina, u opštini Zavidovići doneta je odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće. Nevreme je u Zavidovićima izazvalo poplave, odrone i prekide u odvijanju saobraćaja, vodostaj svih reka je u porastu.

U celom Zeničko-dobojskom kantonu pokrenuta su brojna klizišta a saobraćaj je otežan.

http://www.youtube.com/watch?v=1S-0l5v2ZmI#t=32

"Situacija je protekle noći bila izuzetno složena, a ništa nije bolja ni jutros, jer kiša neprestano pada", kazao je agenciji Fena Sead Đanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK.

U Tuzlanskom kantonu izlile su se manje reke i brojni potoci, poplavljeno je oko 100 stambenih objekata, a reka Turija je odnela i jedan pešački most. U prekidu je regionalni put Lukavac-Banovići, a izvršena je i evakuacija stoke. Najkritičnija situacija je u Špionici gde je poplavljeno na desetine stambenih objekata. U toku noći izvršena je i evakuacija stanovnika iz nekoliko stambenih objekta.

Klizišta su proradila i u mestu Poptpeću-Blagići gde su odnela i lokalni put.Visina vodostaja na reci Spreči kod Karanovačkog mosta je 453 centimetara, a 300 cm je kritična tačka, pa je situacija alarmantna.

Ulice Gračanice su pod vodom, kao i Sportska dvorana. Gotovo sve mesne zajednice na području opštine Tuzla prijavile su poplave sa desetinama poplavljenih stambenih i pomoćnih objekata.

http://www.youtube.com/watch?v=iFkRSJl4WJY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja