SVEMIRSKA STANICA OD AERODROMA: Dubaji daje 32 milijarde evra za  Al Maktum
Foto: AP

Široko

SVEMIRSKA STANICA OD AERODROMA: Dubaji daje 32 milijarde evra za Al Maktum

Planeta -
Po završetku ambicioznog projekta, međunarodni aerodrom Al Maktum internešnel trebalo da bi da bude u mogućnosti da godišnje opsluži više od 200 miliona putnika

DUBAI - Dubai je pokrenuo 32 milijarde dolara vredan projekat proširenja drugog aerodroma u gradu, za koji se ranije pričalo da će postati najveći na svetu, saopštio je danas operater aerodroma u Dubaiju.

Po završetku ambicioznog projekta, međunarodni aerodrom "Al Maktum internešnel" trebalo da bi da bude u mogućnosti da godišnje opsluži više od 200 miliona putnika.

Aerodrom je otvoren za teretni avio-saobraćaj 2010. u pustinji južno od centralnog Dubaija. U oktobru prošle godine primio je prve putnike na terminalu kog mahom koriste manji avio-prevoznici i niskotarifne kompanije.

Najveći aerodrom u Dubaiju, Dubai internešnel, najprometniji je aerodrom na Bliskom istoku i dom avio-kompanije Emirejts, najvećeg avio-prevoznika u regionu. Po završetku radova na Al Maktumu, koji se očekuje za šest do osam godina, planirano je da se Emirejts preseli na taj aerodrom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track