Prodat tiket vredan 640 miliona dolara

Lutrija

Prodat tiket vredan 640 miliona dolara

Planeta -
Pobednički brojevi su bili 02-04-23-38-46 i 23

ČIKAGO - Predstavnici državne lutrije u Merilendu objavili su da je u toj američkoj saveznoj državi prodat najvredniji tiket svih vremena, ali još nije jasno da li će dobitak od 640 miliona dolara pripasti jednoj osobi ili će se deliti na više dobitnika.

Direktorka za komunikacije u merilendskoj lutriji Kerol Everet izjavila je da je pobednički tiket kupljen u jednoj prodavnici u okrugu Baltimor.

Ona je kazala da još nema podataka o srećnom dobitniku, niti o tome da li je u drugim delovima SAD prodato još pobedničkih tiketa.

Pobednički brojevi su bili 02-04-23-38-46 i 23.

Državna lutrija će na svom veb sajtu objaviti koliko pobedničkih tiketa je prodato i u kojim državama, ali je Merilend objavio svoje vesti pre nego što je bilo planirano.

Everetova je izjavila da je poslednji put tiket iz Merilenda osvojio veliku sumu na lutriji 2008. godine, kada dobitnička cifra iznosila 24 miliona dolara, navodi AP.

Prethodni rekord u SAD iznosio je 390 miliona dolara kada su 2007. ovaj iznos podelila dva dobitnika koja su kupila tikete u Džordžiji i Nju Džersiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track