(VIDEO 18+) NIKO VIŠE NIJE SIGURAN: Evo za šta sve može da se upotrebi dron
Foto: Printskrin

Ovoga se niste setili!

(VIDEO 18+) NIKO VIŠE NIJE SIGURAN: Evo za šta sve može da se upotrebi dron

Planeta -
Hteli su da dokažu da dronovi ne služe samo za bombardovanje i nadgledanje, procenite da li su uspeli

SAN FRANCISKO - Otkad su se bespilotne letelice (dronovi) vinuli na nebo, entuzijasti širom sveta na njih kače kamere i snimaju spektakularne fotografije i filmove iz ptičje perspektive.

Danas je dovoljno kupiti pristojan dron, koji košta manje od 1.000 evra, naučiti kako se upravlja njim, prikačiti mu odgovarajuću kameru i u tren oka dron se pretvara u letećeg kamermana, piše Jutarnji.hr.

Međutim, sve više se strahuje od gubitka privatnosti i zloupotrebe dronova u svrhu nadziranja, pa u mirnim predgrađima američkih gradova pucanje po bespilotnim letelicama i njihovo obaranje nisu nikakva retkost.

Baš taj strah od voajerizma inicirao je stvaranje prvog erotskog filma snimljenog kamerom na dronu, piše Motherboard.

Dron ih uhvatio na delu (Foto: Printscreen YouTube)

"Hteli smo da istražimo celu priču oko dronova, od privatnosti do vazdušnih udara – klasičnu 'vodimo ljubav, a ne rat' ideju", poručuje Brendon Legenk, jedan od filmadžija zaslužnih za snimanje "Dron bouninga" (Drone Boning).

"Počelo je kao šala na račun privatnosti i voajerizma, ali ubrzo je projekat postao koncept za nešto više. Plan snimanja filma bio je ipak mnogo jednostavniji", priznaje Legenk. "Namera nam je bila da snimamo prekrasnu prirodu i u njoj ljude koji vode ljubav".

U snimanju kratkog filma učestvovalo je nekoliko hetero i homoseksualnih parova koji vode ljubav na plaži, farmi, u šumi, na planini… Problema je bilo i više nego što su očekivali, a neke delove morali su da iseku. Tako je bilo sa scenom iz predgrađa.

"Mislili smo da snimimo zabavu s roštiljem u jednom dvorištu, a zatim bi dron preleteo u sledeće dvorište u kojem bi par ležao na travi i vodio ljubav."

Da im se ne bi desilo da budu snimljeni ovako, u američkim predgrađima pucaju u dronove i obaraju ih (Foto: Printscreen YouTube)
Da im se ne bi desilo da budu snimljeni ovako, u američkim predgrađima pucaju u dronove i obaraju ih (Foto: Printscreen YouTube)

Međutim, stanovnici predgrađa uplašili su se da ih obaveštajne službe špijuniraju, pa su morali da odustanu.

A dok su snimali na zabačenoj plaži u blizini San Franciska, naišla je prolaznica koja im je održala žestoku bukvicu.

"Prišla nam je i rekla: 'Vi stvarno mislite da snimate pornić ovde gde šetam psa i dete?' Nismo mogli da joj dokažemo, pokupili smo se i otišli iako smo snimili samo jednu scenu", priča Legenk.

Film je ipak uspešno završen, ali njegov tvorac da ponovo dokazuje kako dron može da se upotrebi i za razonodu, ne samo za špijuniranje i bombardovanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track