OTROVAN GAS PREKRIO MOSKVU: Građani ruske prestonice se probudili u neopisivom smradu!

Misterija

OTROVAN GAS PREKRIO MOSKVU: Građani ruske prestonice se probudili u neopisivom smradu!

Planeta -
Merne stanice u Moskvi registrovale su koncentracije ovog gasa u vazduhu Moskve "šest puta višu od dozvoljenih granica", navela je sanitarna služba grada u saopštenju

MOSKVA - U vazduhu u Moskvi danas je izmerena visoka koncentracija vodonik-sulfida, otrovnog, smrdljivog gasa, saopštile su lokalne vlasti, i navele da ne znaju uzrok.

Merne stanice u Moskvi registrovale su koncentracije ovog gasa u vazduhu Moskve "šest puta višu od dozvoljenih granica", navela je sanitarna služba grada u saopštenju.

Zvaničnici su prvo naveli da se ne zna poreklo pojačane koncentracije vodonik-sulfida, a pretpostavlja se da se zbog slabog vetra vazduh nad gradom nedovoljno osvežava.

Kasnije je porptarol Ministarstva za vanredne situacije rekao za agenciju Frans pres da je kvar filtera rafinerije Moskovski izazvao tu jaku koncentraciju ovog gasa. On je rekao da vodonik-sulfid nije otrovan, a da oni kojima smeta, mogu da zatvore prozore i ne izlaze iz kuće.

Gaspromnjeft, vlasnik rafinerije Moskovski, demantovao je da ima bilo kakvih problema u tom pogonu.

"Informacije o nesreći u naftnoj rafineriji Moskve nisu tačni. Fabrika radi normalno", saopštio je Gaspromnjeft a prenosi agencija TASS, i dodala da u pogonu nisu primećene previsoke koncentracije vodonik-sulfida.

Moskovljani se od jutros preko interneta žale na smrad u vazduhu, i to i u centru grada, i u predgrađu.

Vodonik-sulfid (H2S), spoj vodonika i sumpora, je bezbojni otrovan i zpaljiv gas, smrdljiv kao pokvarena jaja. Najveći industrijski zagađivač koji emituje H2S su naftne rafinerije, a slede peći na koks, fabrike papira, industrija kože. Taj gas se često javlja zbog truljenja u močvarama i kanalizaciji.

http://www.youtube.com/watch?v=8foOeEOVN5E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track