(VIDEO) TV VODITELJ SE SOLIDARISAO S KOLEGNICOM: Godinu dana nosio isto odelo da bi dokazao...
Foto: Twitter

Karle, Srbine!

(VIDEO) TV VODITELJ SE SOLIDARISAO S KOLEGNICOM: Godinu dana nosio isto odelo da bi dokazao...

Planeta -
Niko nije primetio, zabole ih. Ali moje kolegnice gnjave ako slučajno obuku odeću u boji koja im ne stoji, objašnjava Karl Stefanović razlog za svoj neobičan eksperiment

SIDNEJ - Popularni australijski voditelj srpskog porekla Karl Stefanović godinu dana je nosio isto odelo u svojoj emisiji da bi dokazao da javnost kod muških voditelja i novinara ne gleda šta nose, nego kako rade posao, dok kod žena zapažaju frizuru, odeću, obuću, nakit - sve osim novinarskih veština.

"Niko nije primetio, zabole ih. Ali, žene gnjave ako obuku odeću pogrešne boje. Ako naprave lapsus, o tome se piše hiljadu tvitova", kaže Stefanović, voditelj jutarnje emisije "Tudej" na Kanalu 9, koji je čitavu godinu svakog dana u emisiji nosi ama baš isto plavo odelo, piše Ejdž.

Stefanović, čiji je otac inače srpsko-nemačkog porekla, kaže da njegovu kolegnicu Lizu Vilkinson, s kojom vodi jutarnji program, stalno prozivaju zbog sitnica u vezi s izgledom.

"Ko je, dođavola, Lizin stilista? Ovo što danas nosi je odvratno i veze nema jedno s drugim. Sredi se malo", piše u jednom imejlu koji je primila.

Ljut zbog očiglednog seksizma, Stefanović se odlučio da napravi eksperiment: nekoliko dana zaredom pojaviće se u istom teget odelu da vidi kada će ga prozvati. Tako je prošao dan, dva, pa i tri. Ništa. Ni posle mesec dana niko od gledalaca nije rekao "ljudi, kupite mu novo odelo". Tako je prošla cela godina - i nikom ništa.

"Mene ocenjuju prema mojim intervjuima, mom groznom smislu za humor – u suštini, prema tome kako radim svoj posao. Ali žene ocenjuju prema tome kako su obuičene ili kakva im je frizura", zaključio je Stefanović.

http://www.youtube.com/watch?v=FT7AQrEB9jU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track