(VIDEO) SELFI GA POSLAO NA ROBIJU: Perverzni lekar tajno snimao pacijente kako vrše nuždu
Foto: Printskrin

Osuđen doktor voajer

(VIDEO) SELFI GA POSLAO NA ROBIJU: Perverzni lekar tajno snimao pacijente kako vrše nuždu

Planeta -
Britanski stručnjak za sluh svetskog ranga dr Lam Ho Jio osuđen na osam godina robije jer je godinama snimao kolege, prijatelje, pacijente i decu u toaletima

LODNON - Ugledni britanski lekar Lam Ho Jio (62), poreklom iz Malezije, osuđen je na osam godina zatvora pošto je otkriveno da je perverzni voajer koji je za tri godine snimio više od 1.000 ljudi - kolega, prijatelja, pacijenata, pa čak i dece (najmlađa su imala samo tri godine) - tokom intimnih trenutaka u toaletima.

Da bi uživao u svojoj nastranosti, taj stručnjak za sluh svetskog renomea postavljao je kamere po toaletima u bolnicama širom Velike Britanije, ali i u vozovima, pa i u sopstvenoj kući, piše Dejli mejl.

http://www.youtube.com/watch?v=FdBBMSjuf-E

Uhvaćen je kad je jedna od njegovih skrivenih kamera pala u toaletu u bolnici Sent Entoni, pa su je njegove kolege pronašle i odnele u policiju. Jio je razotkriven zahvaljujući selfiju koji je napravio dok je postavljao tu kameru, a koja je ostala u memoriji. Sudija Vorvik Makinon nije krio zgražavanje dok je obrazlagao presudu, a Jiovo ponašanje nazvao je zlim.

"U očima javnosti, vi ste osoba visokog rizikai. Ne sumnjam da biste nastavili s istim ponašanjem da niste uhvaćeni", kazao je sudija i odrezao Jiu osam godina robije.

Koliko materijala je dr Jio uspeo da snimi govori činjenica da su inspektori rekli da će im trebati najmanje dve godine da pregledaju snimke. Policija je pronašla 23 skrivene kamere, koje su bile zamaskirane kao USB stikoviili hemijske olovke. Sav materijal - više od 1.100 fotografija i video-snimaka - nalazi se u 17 kompjutera, laptopova, memorijskih kartica i eksternih diskova.

"Reč je o sofisticiranoj, organizovanoj i dugoročno planiranoj kampanji voajerizma. Ovako nešto u policiji još nisu videli. Žrtve njegovog voajerizma bile su kolege, prijatelji, pacijenti i njihova deca. Njegova namjera bila je opasna, nepristojna i zločinačka", izjavio je tužilac Piter Klement.

Policija je jednu kameru pronašla ugrađenu u ručnom satu, čega se ni James Bond ne bi posramio.

Dr Jio se iz Malezije doselio u Britaniju kad je ima 25 godine. Vremenom je izgradio sjanu karijeru i svetski priznati renome, ali sve to je palo u vodu 14. aprila, kad je uhvaćen na delu.

http://www.youtube.com/watch?v=8mUj7w1YlNY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja