IRAK: U Libanu ipak nije uhapšena supruga vođe ISIL Bagdadija
Foto: AP

Demant

IRAK: U Libanu ipak nije uhapšena supruga vođe ISIL Bagdadija

Planeta -
Libanci su pritvorili Saju Abdul Hamid al Dulaimi, sestru Omara Abdula Hamida al Dulaimija, koji je u zatvoru i osuđen na smrt zbog učešća u eksplozijama, kažu u Bagdadu

BAGDAD - Iračko ministarstvo unutrašnjih poslova demantovalo je danas da je žena koji su dan ranije uhapsile libanske vlasti, supruga lidera Islamske države u Iraku i Levantu (ISIL) Abu Bakr al Bagdadija.

U saopštenju ministarstva se navodi da se radi o sestri ekstremiste osuđenog za bombaške napade u južnom Iraku, prenela je agencija Rojters.

"Pritvorena od strane libanske vlasti je Saja Abdul Hamid al Dulaimi, sestra Omar Abdul Hamid al Dulaimija, koji je u zatvoru i osuđen na smrt zbog učešća u eksplozijama", potvrdio je portparol iračkog ministarstva, brigadni general Sad Man za agenciju Rojters. Man je dodao da je Saja Dulaimi pobegla u Siriju sa grupom žena gde je zatobljena i zamenjena za oslobađanje grupe monahinja koje su zarobili pobunjenici u Siriji.

"Žene teroriste al Bagdadija su Asma Favzi Mohamed al Dulaimi i Esra Radžab Mahel al Kaisi i on nema suprugu po imenu Saja al Dulaimi", tvrdi irački general Man.

Libanski bezbednosni zvaničnici juče su objavili da je vojska privela ženu teroriste Bagdadija i dete koji su prešli libansku granicu iz Sirije krajem prošlog meseca, pošto je žena imala lažni pasoš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track