UMRO FIDEL KASTRO: Neproverena vest koja je uzburkala društvene mreže?!

Otkrivena državna tajna?

UMRO FIDEL KASTRO: Neproverena vest koja je uzburkala društvene mreže?!

Planeta -
Do sada je više puta objavljivana informacija o njegovoj smrti, ali se svaki put pokazalo da su te informacije netačne. Njih je bilo gotovo nemoguće proveriti, jer je u poslednjih skoro deset godina njegovo zdravstveno stanje "državna tajna"

Korisnici društvene mreže Tviter u Južnoj Americi raširili su glasine da je bivši kubanski komunistički lider Fidel Kasto umro. Uprkos tome još uvek nije bilo zvaničnih potvrda o smrti 88-godišnjeg bivšeg kubanskog lidera.

Za sada niko od kubanskih vlasti nije zvanično potvrdio informaciju da je Kastro preminuo, a dok u isto vreme venecuelanski mediji izveštavaju da je kubanska vlada za danas zakazala konferenciju za novinare s nacionalnim i međunarodnim medijima, te se pretpostavlja da će informacija o smrti bivšeg predsednika biti potvrđena na najavljenoj konferenciji u Havani.

Prošlog vikenda u Nairobiju umro je Fidel Castro Odinga, sin glavnog lidera opozicije u Keniji, tako da se postoji mogućnost da je tvitteraše zbunila informacija koju su preneli mediji o smrti imenjaka njihovog bivšeg lidera.

Do sada je više puta objavljivana vest o njegovoj smrti, ali se svaki put pokazalo da su te informacije netačne. Njih je bilo gotovo nemoguće proveriti, jer je u poslednjih skoro deset godina njegovo zdravstveno stanje "državna tajna".

Kastro se poslednji put u javnosti pojavio u julu 2006. godine.

Fidel Alejandro Kastro Ruz, rođen 1926. godine, (bio) je kubanski revolucionar, prvi sekretar Komunističke partije Kube, predsednik državnog veća i veća ministara Republike Kube i vrhovni komandant Revolucionarnih oružanih snaga. Mnogi ga smatraju diktatorom. Na dužnosti ga je nasledio brat Raul Kastro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track