SVETSKI EKSPERTI: Jedini rat koji se može voditi protiv Rusije je nuklearni!
Foto: AP

Zveckanje oružjem

SVETSKI EKSPERTI: Jedini rat koji se može voditi protiv Rusije je nuklearni!

Planeta -
Nećemo preživeti narednih godina ako neko izgubi živce u već pregrejanoj situaciji, upozorava Mihail Gorbačov, s kime se slažu brojni stručnjaci

Bivši sovjetski lider i dobitnik Nobelove nagrade, Mihail Gorbačov, upozorio je da bi borba u Ukrajini mogla da se završi nuklearnim ratom: „Rat ovakve vrste će neizbežno dovesti do nuklearnog rata“, rekao je Gorbačov za Špigl.„Nećemo preživeti narednih godina ako neko izgubi živce u već pregrejanoj situaciji“, dodao je Gorbačov (83). „Ovo nije nešto što mogu nepromišljeno da kažem. Ekstremno sam zabrinut“.Gotovo svi eksperti slažu se i upozoravaju da mnogi politički potezi ukazuju na kataklizmične pripreme!

Jedan od glavnih američkih stručnjaka za Rusiju, Stiven Koen, upozorio je da će neuspeh u kreiranju mirovnog sporazuma u Ukrajini dovesti do nuklearnog rata.Stiven Star, stručnjak za nuklearno oružje i viši naučnik Lekarske organizacije za društvenu odgovornost, upozorio je da novi predlog zakona u SAD predstavlja direktan put ka nuklearnom ratu sa Rusijom.Bivši poljski predsednik i poznati antikomunistički aktivista, Leh Valensa, takođe je upozorio da bi naoružavanje Ukrajine od strane SAD i NATO-a moglo dovesti do nuklearnog rata.

Nobelovka: Veoma, veoma opasno

Australijska doktorka i dobitnica Nobelove nagrade, Helen Kaldikot upozorava:Širenje NATO-a do granice Rusije je „veoma, veoma opasno“, rekao je Kaldikot. „Nije moguće da nastane rat između SAD i Rusije a da ne bude nuklearan… SAD i Rusija imaju ogromne zalihe ovih oružja. Oni zajedno poseduju 94% nuklearnog oružja na svetu“.

„Ova situacija kojom upravljaju prosti smrtnici je veoma opasna“, upozorila je ona. „Na hiljade nuklearnih oružja prosto sedi tamo, čekajući da se iskoristi“.

Kaldikotova je strogo iskritikovala političare u Obaminoj administraciji zbog njihovog učestvovanja u pozicioniranju vojske SAD i NATO-a u državama istočne Evrope kao odgovor na podršku Rusije separatistima u provincijama u istočnoj Ukrajini.

Elitne oružane konjičke jedinice

Vlada SAD je najavila postavljanje Ajronhors brigade, elitne oružane konjičke jedinice vojske SAD u bivšim sovjetskim republikama – Litvaniji, Letoniji i Estoniji – duž istorijskog puta invazije od Zapada do Sankt Peterburga.

„Da li zaista žele nuklearni rat protiv Rusije?“, rekla je ona. „Jedini rat koji se može voditi protiv Rusije je nuklearni rat… države sa nuklearnim oružjem ne treba da se provociraju“.

Zaista, Erik Cus navodi da su rizici suviše veliki da se Rusija priprema za očekivani nuklearni napad od strane SAD.

Kako dobiti nuklerani rat

U knjizi „Kako dobiti nuklearni rat: Tajni ratni planovi Pentagona“ iz 1987. godine, jedan od vodećih svetskih fizičara, Mičio Kaku, otkrio je planove SAD za lansiranje nuklearnog napada na Rusiju. Predgovor je napisao bivši glavni tužilac SAD, Remzi Klark.Majkl Čosudovski je u knjizi „Put ka Trećem svetskom ratu“ dokumentovao da SAD toliko vole nuklearna oružja da su odobrile nekim komandantima da ih koriste u borbi bez odobrenja lidera.

(Webtribune.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track