Dva civila poginula od kada je stupio na snagu prekida vatre
Foto: AP Photo

Dva civila poginula od kada je stupio na snagu prekida vatre

Planeta -
Stariji muškarac i žena poginuli po ispaljivanju "Grad" projektila koji je pogodio grad Popasna u regionu Lugansk, nekih 20 minuta posle stupanja na snagu primirja u (sinoć) 22 sata po GMT

KIEJV - Dva civila su poginula pošto su pro-ruske snage ispalile granate ubrzo posle stupanja na snagu prekida vatre na istoku Ukrajine, saopštio je jutros kijevski zvaničnik.

Stariji muškarac i žena poginuli po ispaljivanju "Grad" projektila koji je pogodio grad Popasna u regionu Lugansk, nekih 20 minuta posle stupanja na snagu primirja u (sinoć) 22 sata po GMT, potvrdio je lokalni guverner Genadij Moskal, prenela je agencija AFP.

I ukrajinska vojska saopštila je danas da su pro-ruske snage granatirale položaje snage Kijeva u 10 različitih navrata, od stupanja na snagu prekida vatre na istoku Ukrajine.

"Od jutros, 15. februara, bilo je 10 granatiranja naših položaja od strane pobunjenika uglavnom u oblasti od Debaljceve", potvrdio je portparol Anatolij Stelmač u telefonskoj izjavi za Rojters.

I očevidac britanske agencije naveo je da je čuo zvuk teške artiljerije iz pravca Debaljceve u oblasti Donjecka na istoku Ukrajine, ključnog saobraćajnog čvorišta gde su ukrajinske snage u okruženju pro-ruskih snaga.

Međutim, pres sekretar ukrajinskog predsednika Svjatoslav Cegolko napisao je na svojoj stranci fejsbuka, da je prerano iznositi zaključke posle otpočinjanja primirja na jugoistoku Ukrajine u skladu sa sporazumima iz Minska, javila je jutros ruska agencija Tas s.

"Prvi sati su veoma važni. Stoga, pratimo situaciju zajedno sa vojskom. Suviše je rano da se izvode zaključci", naveo je Cegolko.

Prekid vatre između sukobljenih strana u regionu Donbasa stupio je na snagu u 00:00 časova po kijevskom vremenu, odnosno u 01:00 sat, u nedelju, po moskovskom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track