OPTUŽEN OTAC IZ PAKLA: Sarajliji beba plakala, pa je tresnuo o drvenu fotelju
Foto: Dnevni Avaz

Autopsija otkrila istinu

OPTUŽEN OTAC IZ PAKLA: Sarajliji beba plakala, pa je tresnuo o drvenu fotelju

Planeta -
Eldar Leđen (21) je slagao Hitnu pomoć da je njegov četvoromesečni sinčić prosto prestao da diše dok ga je hranio, ali iskusnim lekarima je smrt bebe bila čudna, pa su alarmirali policiju

SARAJEVO - Sarajevsko Kantonalno tužilaštvo podiglo je, a Kantonalni sud potvrdio, optužnicu protiv Eldara Leđena (21) zbog ubistva A. L, svog četvoromesečnog sina, 29. novembra prošle godine u kući u Sarajevu.

"Sada čekamo da se zakaže ročište za izjašnjenje o krivici, a potom i za početak suđenja. Odbrana će ići u pravcu dokazivanja da Leđen nije imao nameru da ubije svog sina", kazao je Leđenov advokat Omar Mehmedbašić.

Prema optužnici, Leđen je tog kobnog 29. novembra čuvao sina dok je supruga bila na poslu. Pokušavao je da ga nahrani u spavaćoj sobi, ali maleno nije htelo da jede i plakalo je. Bahati otac ga je bacio na drvenu fotelju. Udarac je bio tako stravičan da bebi nije bilo spasa.

Iako se ubistvo dogodilo 29. novembra, Leđen je uhapšen tek 1. decembra pošto je obdukcijom utvrđeno da je dete preminulo usled teških povreda glave. Otac iz pakla je, naime, lagao da se beba zagrcnula dok ju je hranio i prestala da diše. On je pozvao Hitnu pomoć i dočekao je na ulici, s detetom u naručju zamotanim u ćebe.

U međuvremenu, Leđen je nazvao i suprugu i kazao joj da dete nije dobro.

Lekari Hitne pomoći utvrdili su da je dete bez svesti, da ne diše i nema pulsa. Pokušali su reanimaciju ali, nažalost, nisu uspeli da spasu bebu. Mogli su samo da je prevezu u mrtvačnicu.

Međutim, iskusnim lekarima Hitne pomoći detetove povrede i smrt bili su sumnjivi, pa su o svemu obavestili policiju i Tužilaštvo, a obdukcijom je utvrđeno da je dete ubijeno.

Suočen s dokazima, Leđen je u policiji priznao da je ubio sina, preneo je Dnevni avaz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track