NOVI ŠOK ZA AMERIČKOG AMBASADORA: Prvo ga isekli žiletom, pa mu dali pseće meso da se oporavi?!
Foto: Reuters

Ovakvu diplomatsku službu svakako nije imao u vidu

NOVI ŠOK ZA AMERIČKOG AMBASADORA: Prvo ga isekli žiletom, pa mu dali pseće meso da se oporavi?!

Planeta -
Južnokorejci uobičajeno nude pseće meso ljudima koji se oporavljaju posle operacije, jer veruju da ono pomaže zaceljivanju rana

SEUL - Jedan dobronamerni Južnokorejac doneo je pseće meso na poklon američkom ambasadoru u Seulu Marku Lipertu, koji se u bolnici oporavlja od napada nožem antiameričkog aktiviste, saopštili su danas bolnički zvaničnici.

Muškarac, koji je izgledao kao da ima sedamdesetak godina, stigao je u seulsku bolnicu juče ujutru sa paketom za koji je rekao da je pseće meso i supa od morskih algi, naveo je jedan neimenovani zvaničnik. Taj čovek je tražio da hrana bude isporučena Lipertu kako bi mu pomogla u oporavku, ali je bolnica to odbila iz zdravstvenih i bezbednosnih razloga, dodao je taj zvaničnik. Južnokorejci uobičajeno nude pseće meso ljudima koji se oporavljaju posle operacije, jer veruju da ono pomaže zaceljivanju rana. Lipert (42) koji je ljubitelj pasa, često je viđan pre napada u četvrtak, kako nedaleko od svoje rezidencije šeta sa svojim psom Grigzbijem, rase "baset". U napadu je Lipert zadobio posekotine na licu i ruci, koje su mu oštetile nerve i tetive. Agencija AP navodi, pozivajući se na portparola bolnice, da se američki ambasador uspešno oporavlja, kao i da se očekuje da u bolnici ostane do srede. Napadač Kim Ki-džong (55) američkog ambasadora je napao jer se protivi vojnom savezu Južne Koreje i SAD.

On je odmah posle napada uhapšen i mogao bi da se suoči sa optužbama koje uključuju pokušaj ubistva, napad na stranog izaslanika, opstrukciju, kao i kršenje kontroverznog zakona koji zabranjuje veličanje ili pomoć Severnoj Koreji, velikom protivniku SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track