Makedonci ne odlaze s barikada

Posle masakra kod Skoplja, situacija i dalje napeta

Makedonci ne odlaze s barikada

Planeta -
Građani su u znak protesta zbog nezapamćenog pokolja postavili barikade i zahtevaju hitno pronalaženje krivaca. Policija, međutim, još nije uhapsila ubice.

SKOPLJE - Tenzije sve jače.Četiri dana nakon masakra nad četiri makedonska mladića i sredovečnog ribara kod Skoplja, u naselju Radišani, odakle je većina žrtava, i dalje je napeto. Građani su u znak protesta zbog nezapamćenog pokolja postavili barikade i zahtevaju hitno pronalaženje krivaca. Policija, međutim, još nije uhapsila ubice.

Ministarka unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska izjavila je da je policija dosad saslušala više od 100 ljudi, ali da još nema osumnjičenih.

- Definisan je profil počinilaca, ali još se ne zna njihov broj i identitet - izjavila je Jankulovska i dodala da je pronađen automobil za koji postoje indicije da je bio na mestu zločina.

Četvorica mladića starih od 18 do 20 godina - Filip Slavkovski, Aleksandar Nakjovski, Kire Tričkovski i Cvetančo Acevski iz Radišana, kao i ribar Borče Stevkovski iz Creševa ubijeni su u noći između četvrtka i petka. Lokalno stanovništvo veruje da su masakr počinili Albanci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja