IPAK DOZVOLJEN PRELET: Ruska pomoć Siriji preko Grčke, Irana i Bugarske

Humanitarni letovi

IPAK DOZVOLJEN PRELET: Ruska pomoć Siriji preko Grčke, Irana i Bugarske

Planeta -
Bugarska će omogućiti da avioni lete njihovim vazdušnim prostorom ukoliko Moskva pristane da se teret proveri na aerodromu

ATINA/SOFIJA - Grčka je još 31. avgusta odobrila Rusiji da koristi njen vazdušni prostor za humanitarne letove ka Siriji, javila je danas ruska novinska agencija Tas pozivajući se na zvaničnika Ambasade Rusije u Atini. Pravo na korišćenje grčkog vazdušnog prostora obuhvata period od 1. do 24. septembra, navodi Tas s.

U međuvremenu, ruska novinska agencija Interfaks javila je pozivajući se na zvaničnike Ambasade Rusije u Teheranu da je Iran odobrio sve zahteve Moskve o letovima za isporuku humanitarne pomoći Siriji, prenela je agencija Rojters.

Bugarski ministar inostranih poslova Danijel Mitov izjavio je danas da će i Bugarska omogučiti prelet ruskih aviona na putu za Siriju, ukoliko Moskva pristane da se teret proveri na bugarskom aerodromu. Izjava je usledila dan kasnije pošto je bugarsko ministarstvo inostranih poslova saopštilo da je odbijen zahtev za izdavanje dozvole za letove preko bugarskog vazdušnog prostora za ruske vojne transportne avione na letu od Ruske Federacije do Sirije, u periodu između 1. i 24. septembra, javlja bugarska novinska agencija BTA.

Mitov je naveo da će njegovo ministarstvo objasniti razloge za svoju odluku u korist Rusije, kada objašnjenje bude traženo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track