RUSI TUKU SA 50 AVIONA I HELIKOPTERA: Objavljeni zvanični podaci
Foto: Profimedia

Kolika je snaga Rusije u Siriji

RUSI TUKU SA 50 AVIONA I HELIKOPTERA: Objavljeni zvanični podaci

Planeta -
Sergej Lavrov i Džon Keri dogovorili se da ministarstva odbrane dve zemlje budu na vezi kako bi se izbegli konflikti na nebu Sirije

MOSKVA - Ruska vojska je uputila u Siriju 50 aviona i helikoptera kao i pešadiju, padobrance i specijalne jedinice, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane a prenosi agencija Interfaks. Rusija je danas prvi put zvanično potvrdila stepen vojne umešanosti u Siriji, javila je agencija Frans pres i dodala da Rusija ima svoju bazu kod aerodroma u Latakiji.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri dogovorili su se da ministarstva odbrane dve zemlje budu na vezi, kako bi se izbegli konflikti na nebu Sirije.

"Oružane snage naših zemalja održavaju vezu. Stvorili smo kontakt kako bismo izbegli bilo koje incidente uzajamnim učešćem. Naše oružane snage treba da ga ustanove u najskorije vreme", rekao je Lavrov novinarima u Njujorku, gde prisustvuje zasedanju Generalne skupštine UN.

Rusija je juče počela vazdušne napade u Siriji koje je ruski predsednik Vladimir Putin nazvao preventivnim napadima protiv ekstremista.

Putin je danas demantovao da je u napadima ruskih aviona bilo civilnih žrtava. ;Ruski predsednik je rekao da su se navodi o civilnim žrtvama pojavili i pre nego što su ruski avioni poleteli iz svoje baze u Siriji.

Američki senator Džon Mekejn izjavio je danas da su ruski avioni gađali pobunjenike koje je obučavala i finansirala Centralna obaveštajna služba Cia. Tu vest niko od drugih američkih zvaničnika nije za sada potvrdio.

(Beta-AFP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track