BUGARSKA GRANIČNA POLICIJA PUCALA NA IZBEGLICE: Jedan migrant ubijen rikošetom
Foto: Reuters

Pokušali da uđu iz Turske

BUGARSKA GRANIČNA POLICIJA PUCALA NA IZBEGLICE: Jedan migrant ubijen rikošetom

Planeta -
Migranti, starosti od 20 do 30 godina, pružali su otpor prilikom hapšenja, pa je jedan od policajaca pucao u znak upozorenja

SREDEČ - Bugarska granična policija pucala je na jednog migranta u mestu Sredeč u blizini granice prema Turskoj i on je na putu do bolnice preminuo, saopštilo je jutros Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Naša granična patrola naišla je juče na grupu od 50 prestupnika, koji su ilegalno ušli u zemlju", izjavio je glavni sekretar Ministarstva za unutrašnje poslove Geogri Kostov.

Prema njegovim rečima, izbeglice su bile starosti od 20 do 30 godina, najverovatnije Avganistanci. Oni su pružali otpor prilikom hapšenja, pa je jedan od policajaca pucao u znak upozorenja.

Jednog od migranata je pogodio rikošet i on je kasnije preminuo od posledica zadobijenih povreda.

SOFIJA - Bugarski predstavnik Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) Boris Češirkov rekao je danas da je u poslednje tri godine oko 3.100 izbeglica poginulo u pokušaju da dođu do Evropske unije, ali da je jučerašnji incident na bugarsko-turskoj granici prvi slučaj smrtonosne pucnjave na granici EU.

"Duboko smo šokirani i žalimo zbog smrtonosnog incidenta", rekao je Češirkov i dodao da je uveren da prepreke, ograde i policijske snage ne mogu rešiti problem ljudi koji su u očajnoj situaciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track