(FOTO I VIDEO) DOK NAROD PROTESTUJE: Britanski parlament odobrio vazdušne napade u Siriji
Foto: Profimedia

Islamska država dobila novog neprijatelja

(FOTO I VIDEO) DOK NAROD PROTESTUJE: Britanski parlament odobrio vazdušne napade u Siriji

Planeta -
LONDON - Britanski poslanici sa 397 glasova za i 223 protiv izglasali su večeras odluku da Velika Britanija pokrene vazdušne napade protiv Islamske države i u Siriji, nakon više od 10 sati debate u parlamentu, javio je Rojters.
1 / 5 Foto: Profimedia

Britanija već izvodi vazdušne napade protiv ciljeva Islamske države (IS) u Iraku, preneo je BBC.

Oko 4.000 ljudi okupilo se u utorak uveče u centru Londona, protiveći se priključivanju Britanije vazdušnim udarima u Siriji.

Demonstranti su marširali od zgrade parlamenta do sedišta vladajuće Konzervativne partije i glavne opozicione Laburističke stranke, koja se nalazi u blizini. Najnovija ispitivanja javnog mnjenja, koje je objavio "Tajms", pokazuju da manje od polovine Britanaca (48 odsto) podržava napade u Siriji, što je za 11 odsto manje u odnosu na prošlu nedelju.

Kameron je ranije od parlamenta zatražio da odobri vazdušne napade u Siriji zbog bezbednosti Britanije i drugih zemalja koje se bore protiv terorizma.

Laburistička partija je odlučila da njeni poslanici glasaju po sopstvenoj savesti umesto da slede nalog stranke i suprotstave se vojnoj akciji Britanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track