(VIDEO) MANEKENKA KOJA TAMANI DŽIHADISTE: Napustila karijeru da bi se borila protiv zla
Foto: Printscreen Facebook

Fenomenalna žena

(VIDEO) MANEKENKA KOJA TAMANI DŽIHADISTE: Napustila karijeru da bi se borila protiv zla

Planeta -
Hana Bohman bori se protiv ISIS u Siriji a za džihadističku vojsku kaže da je "uglavnom razočaravajuća".

- Njihov broj ne izgleda tako veliki u odnosu na to koliko njih želi da pobegne iz rata. Verujem da su njihovi najiskusniji ratnici smešteni u Mosulu i Raki, i to su mesta gde će biti najveće borbe - objasnila je Hana.

Ona tvrdi da je ISIS napravio kroz medije sliku o sebi kao da su veća i moćnija organizacija, nego što zasta jesu.

Hana pre odlaska na ratište, Foto Printscreen Facebook
Hana pre odlaska na ratište, Foto Printscreen Facebook

- Oni nisu neki džinovska, sveta mašina za ultimativno uništavanje nevernika. Oni su samo gomila prljavih, smrdoustih, čukljevitih svinja koje beže na prvi znak otpora. Zaista ništa više od trna u oku - hrabra je Bohmanova.

Ova bivša kanadska manekenka poznata i kao Tigrovo sunce, jedna je od zapadnjakinja koje su se pridružile kurdskim vojnim grupama da bi se borili protim Islamske države u Iraku i Siriji. Lično je bila inspirisana da se priključi borbi nakon što je videla ISIS-ove propagandne video materijale, ispričala je za Dejli mejl.

Nakon što je doživela zamalo fatalnu saobraćajku na motoru prošle godine, Bohmanova, koja nije imala borbenih iskustava, napustila je Vankuver i došla u Irak. Pridružila se YPJ, ženskom borbenom bataljonu za zaštitu građanstva, koji pripada Kurdskim nacionalnim borbenim jedinicama.

- Pridruživanje YPJ je bilo jednostavno, mnogo jednostavnije nego što sam očekivala putujući sa Zapada u središte rata - zaključila je ona.

(jewsnews.co.il)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track