TURSKI ZVIŽDAČ: Erdogan oborio ruski avion da bi pridobio birače!
Foto: Reuters

Pakleni plan

TURSKI ZVIŽDAČ: Erdogan oborio ruski avion da bi pridobio birače!

Planeta -
Upozorenje dobro obaveštenog izvora iz Turske, poznatog turskog "zviždača" koji piše pod pseudonimom Fuat Avni, objavio je Vikiliks

Erdogan je zabrinut zbog ishoda predstojećih izbora i razmišlja o rušenju ruskog aviona, napisao je još 11. oktobra napisao anonimni korisnik Tvitera Fuat Avni, kog Vikiliks, na osnovu do sada objavljenih materijala, smatra pouzdanim izvorem.

Vikiliks citira deo koji je Avni objavio pre izbora u Turskoj, gde piše da je Erdogan planirao da tako ujedini biračko telo jer zna da je turski mentalitet takav da će Turci pred pretnjom rata bezuslovno podržati vlasti u Ankari.

"Sada Erdogan pokušava da mobiliše svoje birače pomoću pretnje rata. Turci su izrazito patriotski narod i vaspitani su da obožavaju svog heroja iz Prvog svetskog rata, generala Kemala Ataturka. Za njih, kao i za mnoge druge narode, opasnost od rata je poziv na jedinstvo i podršku vladi. Iz tog razloga Turska planira da dođe na ivicu rata s Rusijom."

Tako tvrdi anoniman, vrlo dobro upućen i obrazovan turski "zviždač" Fuat Avni, koji ima rekordan broj razotkrivanja štetnih planova vlade. On sada tvrdi da je Erdogan lično naredio da se obore ruski avioni koji deluju u Siriji, a da se to opravda "povredom turskog vazdušnog prostora".

Turske snage već su oborile jednu bespilotnu letelicu, tvrdeći da je ruska. U isto vreme, sprovode operacije protiv sirijskih Kurda, jedine pouzdane saveznike Amerikanaca. Turska opozicija tvrdi da je veliki teroristički napad protiv mirovnog marša Kurda u Ankari, kada je ubijeno 95, a ranjeno 215 ljudi, počinio ISIL, ali da ih je na to nahuškao lično Erdogan.

Imajući u vidu da je Erdogan bio arhitekta nove mirne politike prema turskim Kurdima, to je posebno neprijatna situacija. Tako je Erdogan izgubio svoje saveznike; Amerika preferira Kurde i ne slaže se tim da ih Turska bombarduje i bude im glavni neprijatelj, a da s druge strane tvrdi da se bori protiv "Islamske države".

Vikiliks je ponovno objavio članak pitajući se: "Da li je turski 'zviždač' u stvari otkrio Erdoganov plan za obaranje ruskog aviona još pre šest sedmica?"

Fuat Avni često objavljuje tačne i ekskluzivne informacije koje razotkrivaju Erdoganove i vladine malverzacije. Na osnovu njegovih informacija, Vikiliks piše da je Erdogan hteo da zaoštri odnose s Rusijom i mobiliše svoje birače pre opštih izbora, koji su održani 1. novambra, ali njegova Stranka pravde i razvoja uspela je da povrati parlamentarnu većinu i bez drastičnih akcija.

Sada je Erdoganu potrebna kriza jer želi da progura nov ustav, koji predsedniku daje veća ovlašćenja, ali njegovoj partiji treba još 13 glasova da bi mogla da sazove referendum o tome. Zato je 24. novembra namerno srušen ruski Su-24 i to iznad Sirije, mada Ankara i dalje tvrdi da je taj avion povredio njen vazdušni prostor.

Ruski vojni zvaničnici izneli su dokaze da suhoj nije prešao u Tursku, a turska vojska se do danas nije zvanično oglasila niti je iznela svoje satelitske snimke da dokaže da je oboreni ruski bombarder povredio turski vazdušni prostor.

(Altermainstreaminfo.com/Wikileaks)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track