DRAMA NA LETU BERLIN-HURGADA: Avion iznad Srbije skrenuo sa puta i prinudno sleteo u Budimpeštu
Foto: Profimedia

Panika u vazduhu

DRAMA NA LETU BERLIN-HURGADA: Avion iznad Srbije skrenuo sa puta i prinudno sleteo u Budimpeštu

Planeta -
Putnički avion koji je leteo iz Berlina ka Hurgadi u Egiptu, sleteo je u Budimpeštu zbog dojave o postavljenoj bombi.

Policija je pretražila i putnike i prtljag, rekla je portparolka mađarske policije Viktorija Kovač, a utvrđeno je da se radi o lažnoj uzbuni.

Na mapi koju je objavio specijalizovani portal Flajt radar vidi se da je avion kompanije Kondor bio iznad Srbije u trenutku saznanja o mogućoj eksplozivnoj napravi, a potom je skrenuo i odleteo ka Budimpešti.

Kako navodi federalna policija, primili su anonimni poziv o bombi postavljenoj u određenom delu aviona. Po tom saznanju, uspostavljen je kontakt sa Budimpeštom gde je avion i sleteo vanredno. 133 putnika i 7 članova posade se osećaju dobro, navodi se iz policije. Iz policije je saopšteno da se trenutna situacija neće odraziti na drugi aviosaobraćaj.

Nemački prevoznik "Kondor" je potvrdio u saopštenju da je anonimnu pretnju primio telefonom, da je avion bio primoran da sleti u Budimpeštu i da su bezbednost putnika i posade bili prioritet. Prema rečima očevidaca, avion su na pisti sačekali vatrogasna i ambulantna kola.

Podsetimo, 31. oktobra ruski putnički avion je oboren iznad Egipta kada je poginulo 224 ljudi. Utvrđeno je da su ga oborili teroristi Islamske države.

19. novembra let iz Varšave ka Hurgadi morao je da sleti u Bugarsku zbog opasnosti od bombe. Kako nije nađena nikakva eksplozivna naprava, putnici su nastavili svoj put.

Ovo je samo jedan u nizu incidenata koji se u poslednje vreme događaju na letovima mnogih aviokompanija zbog terorističkih pretnji.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja