MOŽDA NE POSTOJI, ALI NEMA VEZE: 30 odsto republikanaca bi bombardovalo Agrabah, grad iz Aladina
Foto: Youtube/Printscreen

Zabrinjavajući rezultati

MOŽDA NE POSTOJI, ALI NEMA VEZE: 30 odsto republikanaca bi bombardovalo Agrabah, grad iz Aladina

Planeta -
Skoro svaki treći republikanac želi da bombarduje grad Agrabah, pokazuju podaci nedavnog američkog istraživanja.

Jedini problem je što taj grad ne postoji. Odnosno, postoji, ali u Diznijevom crtanom filmu "Aladin". Međutim, ni među simpatizerima demokrata nije bilo ništa bolje, iako su se oni u manjem procentu izjasnili u korist bombardovanja.

Džim Vilijams, portparol kompanije koja je pokrenula istraživanje, rekao je da je su došli na ideju da i to pitanje uključe u anketu posle predsedničkih debata na kojima se dosta diskutovalo o Bliskom istoku.

"Hteli smo da proverimo da li bi ljudi odobrili nešto što zvuči blago istočnjački", kaže Vilijams.Među ispitanicima koji podržavaju Donalda Trampa, republikanskog kandidata, 30 odsto njih je odgovorilo potvrdno.

Nije prvi put da se ispitanici odlučuju za opcije koje zapravo i ne postoje. 2012. godine svaki četvrti učesnik ankete se izjasnio da podržava Paneta-Barns plan za smanjenje dugova, koji uopšte nije ni postojao.

1993. godine jedan radijski voditelj je zamolio članove Kongresa da zaustave ono što se događa u zemlji Fridoniji. Odgovori kongresmena su bili različiti. Pojedini su rekli da treba preduzeti akcije, a jedan od njih, Džej Insli, izjavio je da "nije baš upoznat sa situacijom, ali da ne treba zatvarati oči pred tim".

via GIPHY

(Mashable)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track