TERORISTI ĆE NAPASTI DO NOVE GODINE: Obaveštajne službe upozoravaju evropske gradove
Foto: Shutterstock

Opasnost opet preti

TERORISTI ĆE NAPASTI DO NOVE GODINE: Obaveštajne službe upozoravaju evropske gradove

Planeta -
Neimenovana "prijateljska" obaveštajna služba upozorila je nekoliko evropskih gradova na moguće terorističkih napade, saopštila je policija u Beču.

Napadi bi uključivali eksploziv ili puške a mogli bi da se dese između katoličkog Božića i Nove godine, stoji u izjavi, ali se ne navodi koji su gradovi upozoreni.

U upozorenju su navedena imena nekoliko mogućih napadača koje je bečka policija istraživala bez pronalaženja "konkretnih rezultata".

"Sve u svemu, ovo je trag, koji ukazuje na veći nivo opasnosti", saopštili su iz bečke policije.

U odgovoru na moguće terorističke pretnje, bečka i druge policije u Evropi su pojačale sigurnosne mere većim policijskim osmatranjem i nadzorom javnih mesta, posebno na ključnim mestima i visoko prometnim područjima.

Mere opreza uključuju temeljne sigurnosne provere, osigurane brze akcije u hitnim slučajevima, i povećanje pažnje u slučaju pronalaženja praznih kofera i torbi, kaže bečka policija.

Nacionalna policije Francuske odbila je da komentiraše upozorenja, ali kažu da je više od 48.000 policajaca posvećeno sigurnosti osetljivih mesta za vreme školskih praznika od 19. decembra do 4. januara a Francuska planira da zaposli 2.000 novih policajaca sledećeg meseca.

Belgijski tužilac koji obavlja funkciju portparola vlade po pitanjima u vezi terorizma, takođe je odbio da komentariše saopštenje bečke policije.(CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track