ZOVITE ŠON PENA: Ona je sada najtraženiji narko-bos na svetu
Foto: Youtube/Printscreen

Misteriozna gospođa

ZOVITE ŠON PENA: Ona je sada najtraženiji narko-bos na svetu

Planeta -
Sada kada je ozloglašeni narko-bos El Čapo iza rešetaka, na listi najtraženijih kriminalaca američke uprave za suzbijanje droge (DEA) prvo mesto je zauzela jedna dama.

Na poternici se nalazi misteriozna Marija Teresa Osorio de Serna, Kolumbijka tražena zbog pranja novca i trgovine drogom.

Malo se zna o Osorio de Serno, čak se ne zna ni kad je tačno rođena - datumi variraju od 1950 do 1945. godine. Zapravo, toliko se malo zna o njoj da se opisuje kao duh, prenosi BBC.

Hapšenje El Čapa, Foto: AP
Hapšenje El Čapa, Foto: AP

U rodnoj Kolumbiji protiv nje nije podignuta nikakva optužnica, ali je SAD traži zbog njene povezanosti sa poznatim Medeljin kartelom. Veruje se da je za njih Marija Teresa oprala milione dolara.

Kartel se "proslavio" tokom vladavine čuvenog narko-bosa Pabla Eskobara koji je kontrolisao kokainsku imperiju u Kolumbiji, krijumčareći drogu u SAD sve dok nije ubijen 1993. godine.

DEA ima poteškoća u lociranju Osorio de Serne, a njena poslednja poznata adresa bila je u Hajaliji na Floridi. Koristila je lažna imena - Marija Teresa Korea, Glorija Bedoja i Iris Konde.

Naravno, već su se pojavile spekulacije da će glumac Šon Pen, zahvaljujući kome je na kraju navodno i lociran El Čapo, uspeti da pronađe i Mariju Teresu. Ipak, to su bile samo glasine.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track