KUĆA JOSIFA STALJINA JE I LEPA I ZASTRAŠUJUĆA: Pogledajte gde je umro diktator Sovjetskog Saveza!
Foto: Firsttoknow

Niko nije ulazio unutra

KUĆA JOSIFA STALJINA JE I LEPA I ZASTRAŠUJUĆA: Pogledajte gde je umro diktator Sovjetskog Saveza!

Planeta -
Fotografije napuštene i već raspadnute kuće Josifa Staljina nisu samo lepe, već su pomalo i jezive. Zašto? Jer je bio poznat kao okrutni negativac odgovoran za smrt milion ljudi. On je bio diktator komunističkog Sovjetskog saveza od sredine 1920. godine do svoje smrti 1953. godine.

Dok je bio na vlasti, on je naredio da milion takozvanih neprijatelja Sovjetskog Saveza bude uhapšeno, prognano ili pogubljeno. Osnovao je širok sistem nadzora i zaposlio najkrvoločnije ljude da kažnjavaju izdajnike.Ove fotografije su iz Staljinove vikendice. Kao što verovatno već i znate mnogi ljudi su ga se plašili. Njegova kuća je još uvek od istorijske i arhitektonske vrednosti, a glasine kruže da ima tajnu podzemnu prugu.

Ono što je interesantno jeste da je njegova vikendica u Moskvi, gde je uglavnom živeo posle samoubistva njegove supruge. Takođe i on je tu umro.Začudo, ova kuća, pod nazivom "Sud crvenog cara", sada je potpuno nedostupna, čak 57 godina nakon Staljinove smrt! Nikome, ali zaista nikome nije dozvoljeno da uđe unutra. Ruska vlada ga je označila kao "strogo poverljivo" i "pod velom tajne".

Prema zapisima Staljinove ćerke, ova kuća je uvek bila puna Staljinovih prijatelja do kasnih sati, sa praznicima koji su trajali po celu noć. Tu su se pričale tajne što političke što bezbednosne...

Zanimljivosti:Persijski tepih ispod dugačkog i zelenog trpezarijskog stola je lično naručen od Staljina i trebalo je 10 godina da se istka. Priča se da ga je koštao preko milion dolara i to ga čini najskupljim na svetu. Iako niko nije ušao unutra osim ruskih agenata (i nekolicine fotografa), kažu da vodovod idalje radi perfektno svuda u kući.

(FirsttoKnow)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track