NEOBIČAN OGLAS: Svi se utrkuju za posao na najudaljenijem ostrvu na svetu
Foto: Profimedia

Traži se farmer

NEOBIČAN OGLAS: Svi se utrkuju za posao na najudaljenijem ostrvu na svetu

Planeta -
Svako je makar jednom pomislio kako će sve da ostavi i ode na kraj sveta. Sada je to i moguće ako se zaputite na udaljeno ostrvo Tristan da Kunja, najudaljenije ostrvo u južnom Atlantiku.

Administrativno, ostrva su deo britanske teritorije. Godišnje, devet brodova iz Južne Afrike se uputi ka Tristan da Kunji.

Vlasti ostrva traže nekoga ko bi meštane podučio poljoprivredi. Potreban im je farmer koji bi lokalcima, njih 265, pokazao kako da gaje određene kulture ili životinje jer ne žele toliko da zavise o uvozu namirnica. Postoji samo jedno selo - Edinburg sa sedam mora, gde gaje krompir, ali bi želeli da gaje voće i drugo povrće.

Međutim, svi zainteresovani moraju da imaju potrebno iskustvo koje su stekli u Velikoj Britaniji po tamošnjim standardima. Na ostrvu se nalazi i škola, bolnica, crkve, muzej i naravno pabovi u kojima se može provoditi slobodno vreme, navodi se u oglasu. Ko dobije posao ima obezbeđen smeštaj i naravno platu.

Možda će neki britanski farmer koji želi da se upusti u avanturu imati sreće da se nađe na ovom ostrvu, nadaju se lokalni meštani.

(Metro)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track