ZAHAROVA: Primirje u Siriji narušeno 31 put
Foto: Profimedia

Teško do mira

ZAHAROVA: Primirje u Siriji narušeno 31 put

Planeta -
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kaže da je primirje u Siriji narušeno 31 put otkad je stupilo na snagu prošlog petka u ponoć.

Tokom današnjeg pres brifinga u Moskvi, Zaharova je odbila tvrdnje da bi primirje moglo da bude okončano posle dve nedelje. Na pitanje o mogućoj federalizaciji Sirije, Zaharova je navela da je na sirijskom narodu da odredi strukturu svoje vlasti.

Ona je ponovila prethodne izjave ruskih zvaničnika da bi Kurdi trebalo da učestvuju u budućim mirovnim pregovorima u Siriji.

Portparol turskog Ministarstva spoljnih poslova kazao je danas da Turska nije pogodila nijednu drugu metu osim Islamske države od uspostavljanja primirja u Siriji.

On je novinarima rekao da je turska artiljerija pucala na položaje Islamske države 28. februara i da osim te, nije preduzimana nijedna druga akcija.

Turska je uoči početka primirja upozorila da bi mogla da nastavi sa napadima na snage sirijskih Kurda ukoliko one budu predstavljale opasnost po njenu bezbednost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track