(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) KAKO JE ZAISTA POGINUO OREGONSKI KAUBOJ: Policajac ga ubio pa ga mrtvog opsovao
Foto: Reuters 5 Jan 2016

Novi šokantni snimci

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) KAKO JE ZAISTA POGINUO OREGONSKI KAUBOJ: Policajac ga ubio pa ga mrtvog opsovao

Planeta -
Nakon snimka ubistva oregonskog kauboja Roberta Finikuma - Lavoja koji je policija napravila prilikom njegovog smaknuća, pojavio se i snimak iz kola na kojem se vidi da policajci nisu pucali samo na njega.

Finikum je bio jedan od nekoliko oregonskih rančera koji su protestvovali zbog hapšenja njihovih prijatelja i komšija, pa su zbog toga zauzeli nacionalni park Malheur.

Kada ga je policija ubila početkom godine, objavili su snimak sa drona iz kojeg se vidi kako Finikum stoji na snegu, a zatim kreće rukom ka prednjem džepu košulje nakon čega je upucan a policajci su tvrdili da je imao pištolj.

Međutim, pojavio se snimak koji je neko uradio telefonom iz automobila u kojem se ubijeni rančer nalazio sa još nekoliko ljudi. Na njemu se vidi da u jednom trenutku policija puca na pun automobil a zatim i pobesneli Finikum koji im kaže: "Samo napred, ubij me! Stavi laser ovde, pucaj u glavu!"

On ljudima u kolima kaže da će policija imati krvi na svojim rukama ako ga ubiju.

Nakon što je ubijen Finicum, čini se da jedan policajac viče, "se..njo!". Ostali putnici, među kojima i 18-godišnja devojčica, na kraju su se predali.

(E.P.K/Gawker)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track