(VIDEO) ISLAMSKA DRŽAVA OBJAVILA JEZIV SNIMAK: Proslavili napade u Belgiji i ubili još jednog taoca!
Foto: Printscreen

Krvavo slavlje terorista

(VIDEO) ISLAMSKA DRŽAVA OBJAVILA JEZIV SNIMAK: Proslavili napade u Belgiji i ubili još jednog taoca!

Planeta -
Nema leka proitv nas, Brisel je samo početak, poručili teroristi na novom video-snimku.

Užasni snimak prikazuje belgijskog teroristu Abu Hanifa al-Baljikija, poznatog kao Hičam Čaib, kako likuje zbog terorističkih napada na briselskom aerodromu i u metrou, a zatim puca u potiljak jednog čoveka u narandžastom kombinezonu.

Na originalnom video-snimku, koji traje 9 minuta, smenjuju se prizori razaranja i policijskih racija u Briselu, a zatim džihadista na francuskom, flamanskom i arapskom poručuje da je to samo upozorenje. Zatim drugi dodaje da će borbu započeti "u domovima, ulicama, školama, bolnicama i javnim mestima".

Hičam Čaib, vođa terorističke grupe Šarija za Belgiju (Sharia4Belgium) optužuje Evropljane i Zapad za bombardovanje Sirije, poručuje "ubićemo vaše ljude" i dodaje da je Brisel samo zrno od onoga što sledi. Na kraju snimka on dva puta puca u glavu navodnog špijuna, a na kraju se vidi telo tog nesrećnika na podu.

Islamska država objavila je još jedan video-snimak u kom se džihadista Abu Omar al Muhadžir raduje zbog krvoprolića u Briselu i masakra u Parizu.

"Alah će ih staviti (bombaše samoubice) na najviše mesto u raju. Želim da znate, vi nevernici, da su naši vojnici svuda. Dok god nastavljate da bacate bombe, mi ćemo klati na vašim ulicama. Oko za oko, zub za zub. Nemate leka za Islamsku državu. Svakim danom se sve više širimo", kaže on.

Snimci su objavljeni pošto je sirijska vojska uz pomoć ruske ratne avijacije proterala teroriste Islamske države iz antičkog grada Palmire.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track