ŠPIGL: Nemački BND godinama špijunira premijera Izraela i svoje saveznike
Foto: AP

Obaveštajne igre

ŠPIGL: Nemački BND godinama špijunira premijera Izraela i svoje saveznike

Planeta -
Izrael je jedna od nekoliko zemalja i medjunarodnih agencija koje špijunira nemačka BND. Nemački magazin navodi da ona uz Izrael špijunira i nemačke saveznike

JERUSALIM - Nemačka obaveštajna agencija (BND) špijunira kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua nekoliko godina, prenose danas izraelski mediji pisanje nemačkog lista Špigl.

Izrael je jedna od nekoliko zemalja i medjunarodnih agencija koje špijunira nemačka BND. Nemački magazin navodi da ona uz Izrael špijunira i nemačke saveznike.

Na listi meta su, izmedju ostalih, Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije i Belgije, britansko Ministarstvo odbrane, vazduhuplovne snage SAD, američka svemirska agencija - NASA, agencije UN, Medjunarodni monetarni fond (MMF) i Organizacija zemalja proizvodjača nafte - OPEK, izmedju ostalih.

U izveštaju Špigla se ne navodi šta uključuju takva špijunska nastojanja, koji im je cilj i da li su uspešna, komentarišu izraelski mediji.

Poznato je inače da obaveštajna služba Nemačke saradjuje s izraelskim kolegama u kontraterorističkim naporima, kao i u posredovanju izmedju Izraela i libanskog Hezbolaha i palestinskog Hamasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track