(VIDEO) OKRENUO LEĐA SVOJIMA I PRIŠAO KAMERONU: Sadik Kan lobira protiv Bregzita
Foto: AP

Odmah obrnuo ćurak

(VIDEO) OKRENUO LEĐA SVOJIMA I PRIŠAO KAMERONU: Sadik Kan lobira protiv Bregzita

Planeta -

Novi gradonačelnik Londona Sadik Kan udružio je snage sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom u kampanji protiv izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

Kan, član Laburističke stranke, i konzervativac Kameron su apelovali na glasače da odbace predlog izlaska Britanije iz EU na referendumu zakazanom za 23. jun, prenela je agencija AP.

Ovaj Kanov angažman protiv Bregzita je u raskoraku sa stajalištem lidera Laburista Džeremija Korbina, koji je odbio da nastupa zajedno sa Kameronom u toj kampanji iako se sa njim slaže u tome da Britanija treba da ostane u Uniji.

Kan, koji je pre nekoliko nedelja postao prvi musliman gradonačelnik britanske prestonice, izjavio je ranije da će sarađivati sa vladom predvođenom konzervativcima onda kada je to u interesu građana Londona. On je istakao da su jasni ekonomski razlozi za ostanak u 28-članom bloku i da su prisutni i važni "patriotski razlozi".

"Razlog zašto je London najbolji grad na svetu je to što mi nikad nismo primenjivali izolacionistički pristup. Mi smo otvorenog uma i gledamo prema spolja. Mi prihvatamo druge kulture i učimo od drugih kultura i ideja", naveo je Kan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track