OVO SU POSLEDNJI OBROCI OSUĐENIKA NA SMRT: Od jedne masline, kamiona hrane do sladoleda!
Foto: Thinkstock

Poslednje želje

OVO SU POSLEDNJI OBROCI OSUĐENIKA NA SMRT: Od jedne masline, kamiona hrane do sladoleda!

Planeta -

Šta poslednje pojesti na ovom svetu pitanje je na koje većina ljudi neće imati pravo odabira, ali oni su imali, a ovo su neki od maštovitih i pomno isplaniranih jelovnika osuđenih na smrt.

U 31 američkoj saveznoj državi, ali i drugim državama sveta poput Kine i Irana još uvek je dopuštena smrtna kazna zatvorenicima za najteže i ponavljane zločine.

Danas ona najčešće podrazumeva izazivanje smrti toskičnom injekcijom, a ne strujom, dok zatvorenici i dalje imaju pravo da zatraže svoj poslednji obrok po izboru.

1. Skroman odabir

Viktor Feguer, 28-godišnjak iz američke Ajove osuđen za otmicu i ubistvo smrtonosnom injekcijom za svoj poslednji obrok odabrao jednu jedinu maslinu s čačkalicom.

2. Tražio repete

Piter Kurten u svoje vreme je bio poznat kao "Vampir iz Dizeldorfa" zbog čak devet ubistava i sedam pokušaja ubistva. Logično je osuđen na smrt, a za poslednji je obrok naručio bečku šniclu s pomfritom i čašu belog vina. Toliko je uživao da je zatražio i dobio - drugu porciju.

3. Ručak pa film

Roni Li Gardner je pre osude na smrt imao popriličan dosije koji je uključivao prostituciju, pljačke i ubistvo. Poslednje što je pojeo, bio je sočan odrezak, rep jastoga, pita od jabuka, sladoled od vanile i sok 7-Up. Posle obilnog obroka poželeo je da pogleda celu trilogiju Gospodara prstenova. Mudar način da pomeri kaznu s obzirom na trajanje filmova.

4. Poslednje jagode

Džon Vejn Garsia (52) iz Ilionisa za poslednji obrok je poželeo 12 prženih škampa, kantu originalne piletine iz lanca brze hrane i kilo jagoda.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Zavisnik o brzu hranu

Za mučenje i ubistvo 21. dečaka Viliam Bonin dobio je smrtnu kaznu, pre koje je odlučio da se počasti dvema velikim picama, tri kugle sladoleda od vanile i 18 limenki koka-kole.

6. Uz sladoled je sve lakše

Timoti Mek Vej iz američke Indiane na smrtnu je kaznu osuđen zbog 168 ubistava, a za posljednji obrok tražio je dve kuglice sladoleda od mente s komadićima čokolade.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

7. Obožavao sir

Stiven Anderson (49) osuđen zbog provale i napada, bega iz zatvora i sedam ubistava poželeo je da pojede dva sednviča s grillovanim sirom, porciju sira s pavlakom, pitu od breskve i sladoled od čokolade.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

8. Ništa iz protesta

Ejndžel Nieves Diaz, 55-godišnjak iz Floride osuđen na smrtonosnu injekciju zbog silovanja i ubistva, odbio je mogućnost odabira poslednjeg obroka. Umesto toga su mu doneli regularni zatvorski obrok, ali i njega je odbio.

9. Naručio "kamion" hrane pa se predomislio

Lorens Rasel Bruer, osuđen je za višestruka ubistava i ni u jednom trenutku se nije pokajao. Naprotiv, na suđenju je izjavio kako bi sve to ponovio da se opet rodi.

Uoči odlaska na "večna lovišta" naručio je dva parčeta pohovane piletine s lukom, trostruki čizburger, bogati omlet sa sirom, govedinom, paradajzom i lukom, veliku porciju prženog karfiola s kečapom, odrezak s roštilja, pola belog hleba, tortilju, picu s mesom, sladoled u čaši, kolač od kikirikija i pivo za kraj. Kad su mu doneli celu narudžbu, odbio je uz objašnjenje kako nije gladan.

10. "Morski" meni

llen Li Dejvis osuđen je na smrt zbog ubistva trudne žene i dvoje dece. Reklo bi se da takav monstrum ne zaslužuje ni poslednji obrok, ali on ga je dobio i to, ni više ni manje, nego rep jastoga, pržene račiće, školjke, pomfrit, pola hleba s belim lukom i kriglu piva.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track