(VIDEO) MAJKA GA PROŠVERCOVALA: Najmlađi terorista Islamske države na lečenju u Švedskoj
Foto: Printscreen Yt

Usred Evrope

(VIDEO) MAJKA GA PROŠVERCOVALA: Najmlađi terorista Islamske države na lečenju u Švedskoj

Planeta -

Isa Dare (4), poznatiji kao Džihad Junior, poznat je javnosti po dva užasna video-snimka: na jedom puca, na drugom vičući "Alahu akbar" detonira automobil-bombu u kom su nesrećni zarobljenici džihadista

Mali ubica se razboleo, a pošto lekari u Siriji nisu mogli da mu pomognu, majka, džihadistkinja koja ga je i odvela u Islamsku državu, prebacila ga je čak u Švedsku.

Nikom nije jasno kako je Grejs Dare proputovala devet država s dečakom, pa se pretpostavlja da je koristila lažni identitet. Nije jasno ni zašto je izabrala Švedsku, pa Dejli mejl pretpostavlja da je razlog to što je dečakov otac, terorista Abdul Bakr, koji je poginuo 2014, odrastao u toj zemlji.

Deda Džihad Juniora dao je ranije ove godine intervju, u kom je rekao da je bar tri puta prijavljivao Grejs policiji. Na pitanje šta misli da li njegov unuk zna šta radi kad viče "Alahu akbar" i detonira eksploziv u automobilu punom ljudi, deda kaže da je uveren da dečak ne zna šta radi i da mu je ispran mozak.

"On je maloletan. Ima manje od pet godina. Pod uticajem je Islamske države. Premali je. To je propaganda. Iskorišćavaju malog dečaka. Koriste ga kao štit", izjavio je nesrećni čovek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track