ISPOVEST PREŽIVELOG NAPADA U ORLANDU: Bio sam prekrivem krvlju i pokušavao da spasim ranjenog čoveka
Foto: Printscreen Facebook

Trauma

ISPOVEST PREŽIVELOG NAPADA U ORLANDU: Bio sam prekrivem krvlju i pokušavao da spasim ranjenog čoveka

Planeta -

Džošua Mek Gil bio je jedan od nekoliko stotina posetilaca noćnog gej kluba Puls u Orlandu, koji je postao poprište najkrvavijeg masakra u američkoj istoriji.

On je na Fejsbuku opisao svoje svedočanstvo mučnih događaja u gej klubu.

"Noćas se dogodila velika tragedija. Moje misli i molitve su sa svima u Pulsu ili s bilo kim ko poznaje nekoga ko je bio tamo. Bilo je to ludo i traumatično iskustvo. Jako sam zahvalan što sam se izvukao nepovređen a i mnogi drugi koje poznajem i do kojih mi je jako stalo su uspeli da pobegnu. Sakrio sam se ispod automobila i tamo zatekao jednu od žrtava, koja je bila pogođena metkom. Svoju i njegovu majicu vezao sam preko njegove rane kako bih zaustavio krvarenje i krišom sam ga dovukao do najbližeg policajca koji je zatim uspeo da nas prebaci do hitne. Nema reči kojima mogu opisati osećaj u tom trenutku. Bio sam prekriven krvlju... Pokušavao sam da spasim život čoveku kojega nisam ni poznavao... Traumatično iskustvo... Stvari koje sam tom čoveku morao reći i obećanja koja sam mu morao dati, iako nisam znao hoće li ona moći biti ispunjena, a sve kako bih ga održao pri svesti u trenutku dok sam ga čvrsto držao, a krv je štrcala po meni... Pomolio sam se za njega i dao mu do znanja da ga neću ostaviti. Najgore je što sam uspeo da saznam samo njegovo ime, prezime ne znam pa sada ne mogu saznati da li je preživeo, kako je. Ako iko poznaje Rodnija koji je noćas pogođen i ranjen, molim vas da mi javite da li je dobro. Imao sam osećaj kao da me sam Bog poslao u klub da bih pomogao potpunom neznancu", napisao je između ostalog Mek Gil na svom profilu na Fejsbuku

Nakon što je Omar Matin (29) upao u klub oko 2 sata ujutru i iz vatrenog oružja počeo da puca usledila je talačka kriza i intervencija specijalaca, a život je izgubilo najmanje 50 ljudi.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track