Uragan Bad se približava Meksiku
Foto: KURIR

Uragan Bad se približava Meksiku

Planeta -
Zvaničnici za vanredne situacije pripremili oko 120 skloništa za stanovnike u očekivanju da Bad pogodi obale Meksika

MEKSIKO SITI - Bad, prvi uragan u istočnom delu Tihog okeana u sezoni 2012, oslabio je u oluju dok se približava Meksiku, gde se vlasti u priobalju pripremaju za obilne padavine.

Zvaničnici za vanredne situacije pripremili su skloništa za stanovnike u očekivanju da Bad pogodi obale Meksika.

"U pripravnosti smo i pripremamo oko 120 skloništa u mestima priobalja", izjavio je šef službe za civilnu zaštitu u Kolimi Melćor Urusua.

Oluja se u ponoć nalazila oko 130 kilometara zapadno-severozapadno od lučkog grada Mansaniljo i kretala se u pravcu severa brzinom od 11 kilometara na sat, objavio je Nacionalni centar za uragane sa sedištem u Majamiju.

Meksička vlada je upozorenje na opasnost od uragana duž centralnopacifičke obale od Mansanilja do Kabo Korijentesa smanjila na upozorenje od tropske oluje, prenosi AFP.

Upozorenje na opasnost od tropske oluje na snazi je duž obale na području od Kabo Korijentesa do San Blasa. Očekuje se da će Bad doneti 25 santimetara kiše u meksičkim priobalnim državama Mićoakan, Kolima, Halisko i na jugu države Najarit, dok će u pojedinim oblastima pasti i 38 santimetara kiše po metru kvadratnom.

Kiša bi mogla da izazove po život opasne poplave i klizišta, upozorio je Nacionalni centar za uragane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track