JEZIVO UPUTSTVO DŽIHADISTA REGRUTIMA: Nožem napadajte i odrasle i decu svugde po Zapadu u ovo vreme
Foto: AP

Traže serijske ubice po Evropi

JEZIVO UPUTSTVO DŽIHADISTA REGRUTIMA: Nožem napadajte i odrasle i decu svugde po Zapadu u ovo vreme

Planeta -

Pripadnici terorističke grupe Islamska država su odlučili da regrutuju potencijalne serijske ubice kako bi terorisali građane u zapadnim zemljama.

Džihadisti podstiču svoje sledbenike koji žive u Evropi i SAD da kupe nož, nasumično napadaju nevine ljude po selima i gradovima, da se potom noža otarase i da počnu sve iznova.

U svom časpoisu Rumijah, džihadisti su objavili članak u kome čak daju savete koje vrste noževa su najpogodnije za zločin i da je najbolje napasti kada padne mrak na skrivenim mestima: "savršen zločin je najbolje izvršiti onog momenta kada padne mrak, jer tada ljudi nemaju strah kao što je slučaj u sitnim satima".

Cilj je motivisati sledbenike da koriste noževe umesto pištolja zato što je nožem lakše rukovati.

Takođe, veruju da bi policiji bilo veoma teško da uhvati ove serijske ubice, za razliku od bombaša ili onih koji koriste pištolje, koji sa sobom moraju da nose određenu opremu.

Oni predlažu da džihadisti širom Evrope krenu sami u krvavi pohod sa nožem, jer je teže uhvatiti "usamljenog vuka" nego veću grupu.

"Ne morate da budete vojnik ili da znate da rukujete pištoljem da biste izveli masakr i uplašili naciju", poručuju vođe ID.

(San)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track