Ambasador SAD u Moskvi brani se na Tviteru

Tvituje

Ambasador SAD u Moskvi brani se na Tviteru

Planeta -
Rekao da je Rusija ponudila novac vođi Kirgistana da odstrani američke baze s njenog tla

MOSKVA - Američki ambasador u Moskvi Majkl Mekfoli postavio je na Tviter nekoliko desetina poruka kako bi se odbranio od ruskih optužbi i kritika povodom njegove izjave da je Rusija ponudila novac vođi Kirgistana da odstrani američke baze s njenog tla.

Mekfoli je od jutros postavio na Tviter nekoliko desetina poruka povodom ovog incidenta i čak objavio neke delove svog govora.

"Još uvek učim kako da se izražavam više diplomatski", napisao je Mekfoli u prvoj poruci, a tri sata kasnije je objavio na Tviteru "na mom profilu se pojavilo više od 20 pozitivnih rezultata o projektima koje su naše dve vlade zajednički postigle", prenosi AFP.

Naime, ministarstvo spoljnih poslova Rusije juče je oštro kritikovalo izjave Mekfolija koji je rekao da je Rusija ponudila novac vođi Kirgistana da odstrani američke baze s njenog tla i optužilo ga da namerno iskrivljuje ruske stavove po pitanjima kao što su iranski i severnokorejski nuklearni program.

Inače, Mekfoli, bivši profesor sa Univerziteta Stenford, smatra se vodećim stručnjakom u američko-ruskim odnosima i odigrao je ključnu uglu u naporima administracije američkog predsednika Baraka Obame da "resetuje" odnose sa Moskvom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track