(VIDEO) MELANIJA TRAMP STALA UZ MUŽA: Moj Donald jeste sirov, ali poštuje žene!
Foto: Profimedia

Objasnila

(VIDEO) MELANIJA TRAMP STALA UZ MUŽA: Moj Donald jeste sirov, ali poštuje žene!

Planeta -

Melanija Tramp ustala je u odbranu svog supruga, republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa, nazvavši lažima optužbe protiv njega za seksualno uznemiravanje žena i rekavši da je on bio "naveden na muške razgovore" na snimku iz 2005. godine.

"Verujem svom suprugu", rekla je Melanija u intervjuu za Si-En-En, prvom otkako se njen suprug suočava s takvim optužbama pošto su američki mediji objavili snimak od pre 11 godina na kojem on iznosi nepristojne komentare o svom seksualno agresivnom ponašanju prema ženama.

Melanija Tamp dala je intervju Si-En-Enovom norinaru Andersonu Kuperu (Foto: Reuters)
Melanija Tamp dala je intervju Si-En-Enovom norinaru Andersonu Kuperu (Foto: Reuters)

Melanija za svog supruga priznaje da je "sirov, krajnje realan i da će uvek reći ono što mu je na umu", pri čemu se ponekad ponaša kao "veliki dečak", ali ističe da ona zna da Tramp poštuje žene kao "ljubazan čovek, džentlmen koji podržava žene ohrabrujući ih da ostvare svoje snove, a i mnoge je zaposlio".

"Sada se brani jer je reč o lažima", kaže Melanija, tvrdeći da je sve to organizovala opozicija i postavljajući pitanje da li su oni proverili o kakvim je ženama tu reč jer, kako navodi, oni ne raspolažu nikakvim činjenicama. Melanija Tramp ističe da nikada ranije nije čula svog supruga da koristi reči kakve je izgovorio na snimku iz 2005.

(VIDEO 18+) PROCURIO SNIMAK Tramp: Probao sam da je j..em! Kad si zvezda možeš da im radiš šta hoćeš

"Zato sam i iznenađena, jer se on ne izražava na takav način i privatno nikada tako nešto nije rekao", objašnjava supruga republikanskog predsedničkog kandidata. Ona ukazuje i na to da je sporni snimak samo zvučni dok su, kako primećuje, kamere bile isključene, a pritom se pita da li je Tramp uopšte znao da je mikrofon bio uključen kada je gostovao u emisiji En-Bi-Sija "Akses Holivud", koju je vodio Bili Baš. Melanija kaže da je Tramp sa Bašom tada počeo razgovor na "muške teme" pri čemu je "voditelj naveo Trampa da izgovori nepristojne reči".

"Rekla sam suprugu da je takav jezik neprimeren i neprihvatljiv. I bila sam iznenađena, jer ga takvog ne poznajem", kaže Melanija, prvi put ustavši u odbranu Donalda Trampa otkako su Vašington post i En-Bi-Si objavili snimak s njegovim raskalašnim opaskama o ženama.

KAKAV TAJMING! BAŠ SAD PROGOVORILE: Dve žene optužile Trampa da ih je dirao pre 30 godina

Melanija Tramp je saglasna sa tvrdnjom američke prve dame Mišel Obame da je ljubljenje ili dodirivanje žena bez njihovog pristanka seksualni napad, ali ukazuje da bi svaki napad trebalo da bude predmet sudskog spora.

"A optužiti muškarca ili, možda, ženu bez dokaza je štetno i nepravedno", smatra Trampova supruga, ističući da ne bi opisala ono što je Tramp rekao na snimku kao seksualni napad. Ona ukazuje i na to da se Tramp izvinio za primedbe sa snimka i da je izvinjenje prihvatila.

"Nadam se da će izvinjenje primiti i američki narod. To se dogodilo pre mnogo godina. Sada nije takav", zaključuje Melanija Tramp.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track