(VIDEO) DRAMA NA CRNOM MORU: 3 mornara poginula u stravičnom brodolomu
Foto: Printscreen YouTube/Россия 24

Brodolom

(VIDEO) DRAMA NA CRNOM MORU: 3 mornara poginula u stravičnom brodolomu

Planeta -

Tela tri poginula mornara pronađena su u blizini brodoloma teretnog broda „Heroji Arsenala“ u Kerčkom moreuzu, rekao je izvor u Hitnoj službi regiona.

"Spasilački brod izvukao je tela dvojice poginulih, a u blizini broda pronađena je još jedna žrtva", rekao je izvor.

Teretni brod "Heroji Arsenala" pretrpeo je jutros brodolom na Crnom moru, a pripadnici hitnih službi upućeni su na mesto nesreće. Ranije je Južni regionalni centar Ministarstva za vanredne situacije Rusije javio da je teretni brod nestao sa radara u oblasti Kerčkog prolaza i u potragu za njim upućeni su avioni.

"U vodama Crnog mora 19.4.2017. brod ’Heroji Arsenala‘ pretrpeo je brodolom. Na mesto nesreće upućene su hitne službe. Informacija treba da se potvrdi", navodi se u saopštenju. Prema informacijama regionalnog Ministarstva za Krasnodarski kraj, rano ujutru 19. aprila javljeno je da je na području Kerčkog moreuza (15 milja od mesta Tamanj) nestao sa radara teretni brod.

"Da bi se razjasnila situacija na mesto je upućen remorker, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, talasa do tri metra i udarima jugo-zapadnog vetra do 15 metara u sekundi, plovidba brodova u oblasti gde se desio brodolom nije moguća", objasnili su u Ministarstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track