Najnovije vesti

POLJSKA I DALJE NEĆE IZBEGLICE U SVOJOJ ZEMLJI! PREMIJERKA PORUČUJE: Ne možete nas SILOM naterati!
Foto: Reuter 25.04.2017.

Šidlo direktna

POLJSKA I DALJE NEĆE IZBEGLICE U SVOJOJ ZEMLJI! PREMIJERKA PORUČUJE: Ne možete nas SILOM naterati!

Planeta
07:52h

Poljska premijerka Beata Šidlo upozorila je da niko ne može da nametne silom rešenje da članice Evropske unije koje to neće prime izbeglice i ponovila da Varšava neće menjati odluku da izbeglice sa Bliskog istoka i iz Afrike ne prima ali da je spremna da poveća humanitarnu pomoć izbeglicama na Bliskom istoku.

"U ovom trenutku tražimo kompromis. Naglašavam da Poljska neće promeniti svoju politiku kada je u pitanju migracija. Međutim, spremni smo da povećamo humanitarnu pomoć i smatram da u EU treba vršiti pritisak u tom pravcu - da se traže novi humanitarni projekti", kazala je Beata Šidlo.

Premijerka je rekla da je u nedelju i ponedeljak tokom posete Nemačkoj povodom otvaranja privrednog sajma u Hanoveru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarala i o rešavanju migrantske krize.

"U junu će biti rasprava o tome na Evropskom savetu. Mislim da svi pokušavaju da nađu izlaz iz te situacije. Ne mislim da bi bilo ko hteo da se vraća ranijim rešenjima migracijske politike jer se ona jednostavno nisu pokazala dobro. Sigurno je da se zemljama članicama ne može nametati silom nikakvo rešenje", kazala je poljska premijerka.

O izborima za predsednika Francuske, što je takodje bila tema razgovora sa nemačkom kancelarkom, Beata Šidlo kazala je da će Poljska poštovati svaki izbor Francuza ali da je za vladu u Varšavi izuzetno važno da budući predsednik Francuske shvati da je nužno da Evropa bude jedinstvena i ide jednom brzinom i da ne teži podelama u EU.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...