Najnovije vesti

ZA SADA NIŠTA OD ODLASKA U DOMOVINU: Melanija otkrila kada će u Sloveniju
Foto: EPA 25.05.2017.

Evropska turneja

ZA SADA NIŠTA OD ODLASKA U DOMOVINU: Melanija otkrila kada će u Sloveniju

Planeta

Američka prva dama Melanija Tramp obećala je da će posetiti Sloveniju čim nađe vremena, a tokom boravka u Vatikanu, gde je američkog predsednika i nju primio papa Franjo sastala se i sa slovenačkim zvaničnicima.

Slovenački ambasador u Vatikanu Tomaž Kunstelj i slovenački kardinal Franc Rode, prijatelj pape Franje, sastali su se u sredu nakon audijencije Melanije i Trumpa kod pape s Melanijom.

"Sa susreta s papom Melanija je ponela je vrlo lepe utiske. Kazala je da je sveti otac bio vrlo opušten", rekao je kardinal Rode.

Istakao je kako je prva dama slovenskih korena potvrdila da je svesna svojih obaveza i da pokušava da pomaže suprugu, ali da je i dalje "u prvom redu mama".

Potvrdila je da njen i Donaldov sin Baron govori i slovenački i da na tom jeziku komunicira s dedom Viktorom i bakom Amalijom koji su se pre više godina iz Sevnice preselili u Njujork.

Slovenački ambasador u Vatikanu Kunstelj rekao je kako ju je ponovo pozvao da poseti staru domovinu i da je obećala da će to učiniti kad nađe vremena, verovatno prilikom jedne buduće Trampove svetske turneje kad dođe u Evropu.

(Radio Sarajevo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...